Ga naar hoofdinhoud

Geen Wimbledon voor Rus in 2011

Arantxa Rus (WTA-104) zal dit jaar niet meedoen aan Wimbledon. In de tweede kwalificatieronde werd de 20-jarige Nederlandse uitgeschakeld door Lindsay Lee-Waters (WTA-240) uit de Verenigde Staten.

Vanaf het begin van de wedstrijd liep Rus al achter de feiten aan. Desondanks wist ze de set nog binnen te halen, door middel van de tiebreak. Hierna ging het steeds verder bergafwaarts. Ze verloor de tweede set met 6-7 en de derde en beslissende met 4-6.

Hierdoor maakt haar veertien jaar oudere tegenspeelster nog kans op het hoofdtoernooi in Londen. Met de uitschakeling van Rus zal er komende week tijdens Wimbledon geen enkele Nederlandse dame deelnemen in het hoofdtoernooi.

Programma donderdag 16 juni

Igor Sijsling (ATP-181) kan zich donderdag 16 juni voor het eerst in zijn carrière plaatsen voor een Grand Slam toernooi. Hiervoor moet hij wel eerst afrekenen met de Belg David Goffin, die achtendertig plaatsen lager staat op de ATP-ranglijst.

De 24-jarige Sijsling en vier jaar jongere Goffin hebben het nog nooit eerder tegen elkaar opgenomen. Beide spelers hebben ook weinig ervaring op het hoogste niveau. Sijsling werkte elf wedstrijden af op ATP-niveau, waarvan hij slechts drie wist te winnen. Dit jaar kwam hij één keer in actie op ATP-niveau, deze wedstrijd werd verloren.

De maar 1.63m lange Goffin kwam op ATP niveau in slechts twee wedstrijden in actie. Hiervan won hij er één. Beide wedstrijden werken in 2011 afgewerkt tijdens het ATP-toernooi in Chennai, begin van dit jaar.

Unibet verwacht dat Sijsling tijdens Wimbledon 2011 zijn Grand Slam debuut zal gaan maken, gezien zijn quote van 1,57. De Belg Goffin bekleedt met een quote van 2,30 de underdogpositie.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top