Ga naar hoofdinhoud

Garcia-Lopez en Wozniacki winnaars Japan Open

Op het tennis toernooi van Tokio, de Rakuten Japan Open, heeft de Deense Caroline Wozniacki afgelopen zaterdag in de finale gewonnen van Jelena Dementieva met 1-6, 6-2 en 6-3. Voor Wozniacki is het het vijfde toernooi dat ze dit jaar wint.

De Russische Dementieva startte het finalespel uitstekend en won de eerste set. Wozniacki begon vanaf de tweede set in haar element te komen en maakte het al bij het eerste matchpoint in de derde set af. Als Wozniacki het volgende week op het WTA toernooi in Peking redt tot de kwartfinale, zal ze de nieuwe nummer één op de wereldranglijst zijn. Serena Williams doet in Peking niet mee vanwege een blessure aan haar voet.

De Rakuten Japan Open keert jaarlijks terug en vindt dit jaar voor de 37e keer plaats. Sjeng Schalken en Richard Krajicek zijn Nederlandse tennissers die succes op dit ATP toernooi hebben gehad. Helaas is Thiemo de Bakker reeds in de eerste ronde uitgeschakeld. Zijn Franse tegenstander Gasquet versloeg De Bakker met 6-3 en 7-6.

De Bakker kreeg in de eerste set vier breekkansen maar wist die niet te benutten. Gasquet had aan één breekkans genoeg en won de eerste set. In de tweede set kwam De Bakker eerst nog op voorsprong met 4-2 maar werd door de Fransman ingehaald en verloor uiteindelijk met 8-6.

Rafael Nadal won in de eerste ronde van het Japanse toernooi van de Colombiaan Santiago Giraldo met 6-4 en 6-4. De Spaanse nummer één van de wereld verloor vorige week in Thailand nog teleurstellend van Garcia-Lopez. Garcia-Lopez won in de halve finale met drie sets van Nadal en versloeg in de finale de Fin Nieminen.

Het prijzengeld voor het tennistoernooi in Melbourne is voor de editie 2011 met 4 procent verhoogd. In totaal is er nu 17,5 miljoen euro te verdelen. De winnaar van het toernooi ontvangt een bonus van 1,5 miljoen.

Directeur van de Australian Open Tiley: “’Het zijn bedragen om van te watertanden en Nadal is zeker een van de favorieten.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top