Ga naar hoofdinhoud

Fish volgende slachtoffer Haase op Wimbledon

Robin Haase (ATP-58) heeft met een sterk optreden de derde ronde van Wimbledon bereikt. De 24-jarige Nederlander versloeg de als eenentwintigste geplaatste Fernando Verdasco (ATP-22) in vier sets.

Het werd 6-3 6-4 4-6 en 6-2 voor onze landgenoot. Haase begon erg sterk aan zijn wedstrijd en dwong de 27-jarige Spanjaard veelvuldig tot fouten. Daarnaast serveerde de Hagenees ook weer uitstekend. Een break vroeg in de wedstrijd, zorgde voor de winst in de eerste set.

Hij zette in de tweede set zijn sterke spel voort en kwam al snel op een riante 5-1 voorsprong. Echter gaf hij op dit moment voor het eerst een breakpunt weg, dat Verdasco niet liet liggen. Bij een 5-4 voorsprong serveerde de nummer één van Nederland alsnog de set uit.

In het derde bedrijf kreeg Haase opnieuw veel breakkansen, die hij helaas niet wist te pakken. De enige kans die Verdasco kreeg op de service van de Nederlander was opnieuw wel raak. Bovendien kreeg Haase na een valpartij ook last van zijn knie en kreeg een blessurebehandeling.

Aan het begin van de vierde set was de Nederlander echter weer helemaal fit en begon erg sterk. Hij kwam op een dubbele break voorsprong die hij niet meer af gaf. Verdasco ging zich daarnaast steeds meer ergeren aan de lijnrechters en uitte zijn frustraties ook op hen af. Dit leidde tot een waarschuwing en strafpunt van de umpire. Haase liet zich hierdoor niet afleiden en sloeg op zijn tweede matchpoint toe.

Door deze overwinning heeft Haase al negentig punten voor de wereldranglijst bij elkaar geslagen. In de derde ronde stuit de 24-jarige Hagenees op de nummer negen van de wereld, Mardy Fish. Een mooie kans om revanche te nemen op de nederlaag die hij leed op Roland Garros.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top