Ga naar hoofdinhoud

Finale Wimbledon 2015: Serena Williams – Garbine Muguruza LIVE

Finale Wimbledon 2015: Serena Williams – Garbine Muguruza. Zaterdag om 15:00 uur spelen Serena Williams en Garbine Muguruza de finale van Wimbledon. Aansluitend verschijnen Jean-Julien Rojer en zijn partner Horia Tecau op het centre court voor de finale van het heren dubbelspel, tegen Jamie Murray en John Peers.

Wimbledon 2015: Serena Williams in finale tegen Garbine Muguruza

De Venus Rosewater Dish zal in handen komen van de 33-jarige recordkampioene Serena Williams of de 21-jarige Spaanse Garbine Muguruza. Williams wil met de pers niet praten over de zogeheten “Serena Slam”, waarvan sprake is als ze deze wedstrijd wint en vervolgens de titelhouder is van alle vier grand slams.

1,14 voor je euro als Serena Williams de finale Wimbledon wint 6,00 op Garbine Muguruza.

Serena Williams

Al haar hele loopbaan is het bij Serena een kwestie van “hit or miss”. Zo speelt ze elk punt en zo opereert ze in elk toernooi. Of ze ramt de ballen perfect op de lijnen, niet gehinderd door strategische plannen of puntenconstructie. Of ze dumpt ballen in het net en ziet ze, begeleid door een ijzige schreeuw, meters wijd landen.

Als de jongere zus van Venus de lijnen raakt, kan niemand haar afremmen. De kracht, de bommen van opslagen en de mentale veerkracht van de twintigvoudig grandslamwinnares zijn dan te overweldigend. Als Serena ver komt in een major, dan wint ze doorgaans. Ze verloor slechts 4 van haar 24 eerdere slamfinales.

Garbine Muguruza

Muguruza leek tot aanvang van deze editie van Wimbledon een gravelspeler. Ze bereikte tweemaal de kwartfinale van Roland Garros en was onderweg naar die ronde in 2014 ook te sterk voor Serena. Sinds 1994 is Wimbledon bij de dames niet meer gewonnen door een Spaanse (Conchita Martinez).

De backhand langs de lijn is het favoriete shot van Muguruza. Ook met haar forehand kan ze aardig uithalen en ze zal zulke strepen langs de lijnen nodig hebben om Williams te passeren zodra ze naar voren stapt. Williams zal proberen om de Spaanse zo weinig mogelijk voorbereidingstijd te geven, want daarmee neem je spelers met een gravelachtergrond een belangrijk wapen uit handen.

Muguruza heeft tien van haar 25 partijen tegen dames uit de top tien gewonnen. Het wordt haar derde finale op WTA-niveau en de eerste sinds begin 2014, toen ze won in Hobart en verloor in Florianopolis. Williams speelde al 82 finales in WTA-toernooien en won er 65.

Jean-Julien Rojer in finale dubbel Wimbledon 2015

De op Curacao geboren dubbelspecialist Jean-Julien Rojer mag met zijn Roemeense partner Horia Tecau aantreden tegen Jamie Murray (de oudere broer van Andy Murray) en de Australiër John Peers. Voor Rojer, die voor Nederland uitkomt in de Davis Cup, is het zijn tweede grandslamfinale. In 2014 won hij met Anna-Lena Grönefeld het mixed dubbel op de Australian Open.

Speelschema Wimbledon 2015

zaterdag 11 juli – Centre court
12:00 Jean-Julien Rojer/Horia Tecau – Jamie Murray/John Peers
15:00 Serena Williams – Garbine Muguruza

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top