Ga naar hoofdinhoud

Finale Wimbledon 2013 Dames: Lisicki – Bartoli

Wimbledon Tennis 2013. Duitse Lisicki in finale Wimbledon tegen Mad Marion Bartoli. Zaterdag om 15.00 uur stappen Sabine Lisicki en Marion Bartoli op het centre court van Wimbledon om uit te maken wie de titel in handen mag nemen.

Lisicki heeft in de afgelopen twee weken de harten van het Britse publiek gestolen. Met haar gulle lach, krachtige en aantrekkelijke spel en onverschrokken houding tegenover Serena Williams kreeg de ze handen op elkaar. Voor het eerst sinds 1999 staat een Duitse dame in de finale van Wimbledon. Destijds stond Steffi Graf voor het laatst in de finale van een grand slam.

Lisicki steun bij Boris Becker

Lisicki zoekt echter niet de steun van Graf, maar heeft zich tot een andere legendarische landgenoot gewend, te weten Boris Becker. “Ik heb hem een paar vragen gesteld over hoe het was voor hem. Hij won zijn eerste finale hier, dat was best goed”, zei ze.

Becker kon zo goed op gras uit de voeten omdat hij daar maximaal rendement haalde uit zijn bulderende opslag. Hij kreeg de bijnaam “Boom boom Becker”. Voor Lisicki is dat ook zo en daarom wordt ze in Duitse media ook wel “Boom boom Bina” genoemd.

Ook Marion Bartoli heeft een succesvolle landgenoot aangesproken. Ze klopte aan bij Mauresmo, die eenmaal Wimbledon op haar naam schreef. “Ze gaat me zeker tips geven hoe ik met de druk moet omgaan”, verklapt Bartoli. “Vroeger verloor ik te veel energie omdat ik gestresst was voor de wedstrijden. Toen was ik al moe voor ik de baan op kwam. Ze helpt me om af te koelen naast de baan, plezier te hebben en pas een kwartier voor de partij gefocust te zijn.”

Eerste Finale Wimbledon

Voor het eerst sinds 1998 staan er twee dames in de finale van Wimbledon, die niet al eerder een grand slam hebben gewonnen. Twee sleutelwoorden gaan uitmaken welke vrouw debuteert als winnaar, namelijk agressie en emotie.

Lisicki serveert harder en legt ook meer snelheid in haar groundstrokes. Bartoli is echter net zo bekwaam in het slaan van aanvallende ballen te slaan, en kiest wellicht vaker het beste moment daarvoor dan de Duitse. Lisicki maakt vaak een losse indruk en lacht veel, terwijl Bartoli opgefokt oogt, constant beweegt, oefenslagen maakt en opspringt en tegelijk daarmee tegenstanders bloednerveus maakt.

Wedden op Dames Finale Wimbledon 2013

Op gras hebben spelers met een harde opslag meer profijt van dat wapen. Lisicki lijkt daardoor in het voordeel. Denk je dat de Duitse wint? Bij 888sport staat daar een notering van 1,42 op.
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top