Ga naar hoofdinhoud

Finale US Open: Serena Williams tegen Victoria Azarenka

Serena Williams – Victoria Azarenka finale US Open 2013. Zondag om 22.45 uur maken Serena Williams en Victoria Azarenka uit wie het laatste grand slam van het jaar wint. Williams is de titelverdediger en Azarenka was vorig jaar de runner up.

Serena Williams oppermachtig

Zelden heeft Serena Williams met zoveel machtsvertoon de finale gehaald als bij deze US Open. Dit toernooi in haar thuisland is naar eigen zeggen haar lieveling’s grand slam. Ze zet de steun die ze van het thuispubliek krijgt om in meedogenloze afranselingen van haar tegenstanders. Ze speelde in zes wedstrijden twaalf sets en won vijf daarvan met 6-0 en twee met 6-1. Niemand kon maar in de buurt van een tie-break komen. Haar opslag lijkt op het hardcourt van New York nog dodelijker dan op het gras van Wimbledon.

De service is momenteel juist het zwakke punt bij Azarenka. Ze wordt in elke wedstrijd om de oren geslagen met returns, want door de windvlagen krijgt ze haar plaatsing niet goed onder controle. Tegen Williams zal ze een break niet zo makkelijk kunnen repareren. In haar halve finale ging Williams vijf keer door de opslag van Na Li heen, in de kwartfinale zes keer door die van Suarez Navarro en in de achtste finale vier keer door die van Stephens. Zelf werd ze in die drie duels maar twee keer gebroken.

Tennis is meer dan de service

Natuurlijk bestaat tennis uit meer dan services afvuren, maar het verschil in rendement tussen de opslagen van Williams en Azarenka is zo enorm dat het waarschijnlijk de bepalende factor wordt in de finale. De onderlinge stand tussen de dames is 13-3 voor Williams. Azarenka won echter twee van de laatste drie ontmoetingen, beide keren op hardcourt en ook beide keren in een finale.

Willams heeft al 25 aces geslagen, de Wit-Russische tien. De titelverdediger voert het klassement aan op dit toernooi qua hoogste percentage gewonnen punten op eerste service (80%);Azarenka komt niet eens voor in de top twintig.

Een andere factor is het ontzag dat Azarenka heeft voor haar tegenstander. “Ze is een verbazingwekkende speler. Ze is de beste ooit”, zegt ze over Serena Williams. “Tegen haar moet je vechten, je moet rennen, je moet zwoegen, je moet te tanden zetten in elk kansje dat je krijgt”.

Wedden op Williams – Azarenka

Bij Unibet staat 1,25 genoteerd op winst van Williams. De uitslag 2-0 noteert 1,67 en op 2-1 staat 4,0.

Heeft u een account bij Unibet, dan kunt u de wedstrijd LIVE volgen op de stream.

Advertorial

William Hill

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top