Ga naar hoofdinhoud

Finale US Open 2011 Djokovic Nadal

Novak Djokovic (ATP-1) heeft zich al eerste geplaatst voor de finale US Open Tennis 2011. De huidige nummer één van de wereld was in vijf sets te sterk voor Roger Federer (ATP-3).

Het werd 6-7 4-6 6-3 6-2 en 7-5 voor de Serviër.

In een wedstrijd waar het niveau enorm hoog lag, kwam Federer in een twee sets tegen nul voorsprong en leek een verrassing in de maak. Toch was het Djokovic die veel veerkracht toonde en zich terug knokte in de wedstrijd. De vijfde en beslissende set moest daarom uitkomst bieden.

In deze vijfde set was het Federer die als eerste een break wist te plaatsen. Dit deed hij op 4-3, waardoor hij voor de winst in de partij kon serveren. De 30-jarige Zwitser kreeg in deze servicegame twee wedstrijdpunten, maar deze waren niet voor hem besteed. Djokovic brak terug en kwam via zijn eigen servicegame op 5-5. Hierna wist hij Federer opnieuw te breken en liet de Zwitser hierna kansloos in zijn eigen game.

In de finale van het US Open 2011 zal Djokovic uitkomen tegen Rafael Nadal (ATP-2). De 25-jarige Spanjaard was in de tweede halve finale in vier sets te sterk voor de nummer vier van de plaatsingslijst, Andy Murray (ATP-4). De eerste set ging goed gelijk op met vele rally’s, maar Murray was de eerste en enige die een break moest afstaan. Hierdoor verloor hij de eerste set met 6-4.

In de tweede set was de Brit even de weg kwijt en moest twee keer zijn servicegame inleveren, hij verloor de set dan ook kansloos met 6-2. In het derde bedrijf was hij echter weer bij de les en wist vroeg in deze set voor het eerst zelf een break te plaatsen.

Met een 6-3 overwinning was hij terug in de wedstrijd. Op dat moment kreeg Murray ook last van wat fysieke problemen en verloor uiteindelijk de vierde set met 6-2.

Wed bij Unibet op de US Open 2011 winnaar en claim uw welkomstbonus.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top