Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Finale Roland Garros: Rafael Nadal versus Novak Djokovic zevende slamfinale

Tennis, Roland Garros in Parijs. Voor de zevende keer tennissen Rafael Nadal en Novak Djokovic tegen elkaar in de finale van een Grand Slam. Zondag vanaf 15:00 uur start de eindstrijd van het Franse Open.

42e Nadal versus Djokovic

Het is alweer de 42e confrontatie tussen de beste tennissers van Spanje en Servië, of beter gezegd , de twee beste tennissers ter wereld. De als eerste geplaatste Nadal vindt zichzelf voor de negende keer terug in de finale van zijn favoriete toernooi. Djokovic is er pas voor de tweede maal in geslaagd om op één zege afstand te komen van de La Coupe des Mousquetaires, de enige major die nog ontbreekt in zijn prijzenkast.

Winnaar is nummer één ATP ranking

Mocht Djokovic er in slagen om zich te revancheren voor de verloren vijfsetter in de halve finale van 2013, dan staat zijn naam maandag bovenaan de ATP Ranking. De onderlinge stand is 22 tegen 19 in het voordeel van Nadal, terwijl de relevantere score op gravel 13 tegen vier is voor de Spaanse matador. Het duo heeft het record in handen van de meeste onderlinge duels sinds de tennissport het zogeheten “Open Era” betrad.

Stand in Grand Slamfinales 3-3

In de zes vorige Grand Slam-finales hielden de heren elkaar in evenwicht: drie tegen drie. Ook in juli 2011 kreeg Djokovic, toen in de finale van Wimbledon, de kans om via een slamfinale de koppositie op de ranking over te nemen. Destijds slaagde hij daar in, maar als de “Djoker” eerlijk is zal hij erkennen dat zijn eerste zes maanden van 2011 van een belachelijk hoog niveau waren, een niveau waar hij de afgelopen twee weken in Parijs niet aan kon tippen.

Toch zal bij de Serviër, zoals bij elke tennisvolger, het gevoel leven dat als er al iemand in staat is om Nadal voor het eerst sinds 2009 weer te verslaan op het Parijse gravel, er geen andere kandidaat is dan Djokovic. De aanstaande vader won de vorige vier matches tegen Nadal, inclusief de finale van het masters op gravel in Rome.

Nadal is onmenselijk constant

Maar het verschil tussen winnen van Nadal op Grand Slams of in andere toernooien is dat op een slam drie sets gewonnen moeten worden in plaats van twee. De Spaanse beul is zo onmenselijk constant, kan zo lang sleuren en aanvalsballen pareren, kan na vier uur nog steeds met laserprecisie zijn forehands in de hoeken zwiepen. Djokovic moet erg sterk en foutloos spelen om één set te winnen, heeft een briljante dag nodig voor twee sets en alleen bidden voor een wonder helpt om drie sets te winnen.

Nadal slachtte Andy Murray af

Het optreden van Nadal in de halve finale tegen Andy Murray was beangstigend. Hij slachtte de Schot in anderhalf uur af alsof Murray een recreant betrof. Het deed denken aan de vernederende finale van 2008, waarin Roger Federer zijn meest hartbrekende nederlaag in een slamfinale leed.

 

Back To Top