Ga naar hoofdinhoud

Finale Roland Garros 2013: Nadal kan voor achtste keer titel winnen

Finale Heren Roland Garros 2013. Rafael Nadal krijgt zondag vanaf 15.00 uur de kans om voor de achtste keer Roland Garros te winnen. Het graveltoernooi in Parijs is zijn absolute favoriet. Hij won in 2005 voor het eerst, destijds als jongen van achttien. Alleen in 2009 stootte hij niet door haar de titel.

Al 25 keer hebben de Spanjaarden tegen elkaar gespeeld. Twintig keer won Nadal en Ferrer kreeg het vijf keer voor elkaar om van zijn roemruchte landgenoot te winnen. In 2004 won Ferrer hun eerste ontmoeting. Dat is niet zo vreemd, want Ferrer was toen al een ervaren prof van 22 jaar, terwijl Nadal net kwam kijken en nog lang niet zo gespierd, atletisch en mentaal gehard was als in de jaren daarna. Toch had Ferrer een driesetter nodig, met een slotset van 7-5, om het talent van zich af te houden. Het jaar daarop won Nadal al de twee duels op gravel van Ferrer.

De meest recente overwinning van Ferrer dateert uit begin 2011, toen hij in de kwart finale van de Australian Open zijn kans greep en een vermoeide Nadal in straigh sets uitschakelde. Ook in 2007 versperd Ferrer in een grand slam de weg voor Nadal. Destijds gebeurde dat op de US Open, in de vierde ronde, via een viersetter. Ferrer heeft dus al bewezen, zij het in beperkte mate, dat hij ook op een belangrijk moment zijn zenuwen in bedwang kan houden en het verbluffend sterke defensieve tennis van Nadal kan overwinnen.

Maar de toeschouwers die een spannende, hoogstaande finale willen zien en Ferrer zelf moeten toegeven, dat het er slecht voor hem uit ziet. Hij heeft zestien keer op rij op gravel verloren van de matador uit Mallorca. Slechts in vier van die zestien gevallen wist hij een setje te winnen. En hij speelt tegen de man die, zodra hij op het Parijse gravel stapt, transformeert van man van vlees en bloed, tot onverslaanbare tennismachine die zich indien nodig volledig binnenste buiten keert en de blaren op de voeten rent om het matchpoint te maken. Van de 59 partijen die Nadal op Roland Garros speelde, verloor hij er maar één.

Wedden op Tennis

Wedden op Roland Garros 2013

Wedden op Nadal – Ferrer Finale Roland Garros

wie wint? Unibet noteert:

  • Rafael Nadal wint: 1,09
  • David Ferrer wint: 8,00

Voor iedere ingezette euro krijgt u bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug!

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top