Ga naar hoofdinhoud

Finale US Open 2013: Novak Djokovic – Rafael Nadal LIVE stream tennis

US Open 2013 tennis, Djokovic – Nadal. Maandag 9 september om 23.00 uur begint de finale van het US Open te New York tussen de nummers één en twee van de wereld: Novak Djokovic en Rafael Nadal.

Beide mannen hebben het vierde grand slam van het jaar één keer gewonnen. Nadal deed dat drie jaar geleden, waardoor hij het zogeheten “career grand slam” voltooide, oftewel het minstens eenmaal winnen van alle grand slams. Djokovic won twee jaar geleden het US Open  in New York, in het jaar waarin hij drie grand slams bijschreef.

Onderlinge stand Djokovic – Nadal

Het is de 37e keer dat de Serviër en de Spanjaard tegen elkaar spelen. De eerste ontmoeting vond plaats in het tweede huis van Nadal, het gravel van Roland Garros, in 2006. Na twee verloren sets gaf Djokovic op. Medio 2009 had Nadal een tussenstand van 14-4 in de “head to head” opgebouwd, maar inmiddels ziet het er iets beter uit voor Djokovic met de stand 21-15. Dit jaar staat het 2-1 voor Nadal. Op hardcourt is Djokovic in het voordeel: 9-4.

Dit jaar presteert Nadal even briljant op hardcourt als hij al sinds hij prof werd doet op gravel. Hij won al zijn 22 partijen op het beton. Dat is opmerkelijk, want deze ondergrond is ongunstig voor zijn gevoelige knieën. Djokovic begint aan de US Open finale met de geruststellende gedachte dat, ook als hij wint, de nummer één op de mondiale ranglijst blijft. Nadal zal hem dan echter wel op de hielen zitten qua aantal punten.

Hardcourt funest knieën Nadal

Beide tennissers proberen elk seizoen iets in hun spel of lijf te verbeteren. Djokovic veranderde in 2011 van subtopper naar wereldtopper door een glutenvrij dieet te volgen. Nadal sleutelde in 2010 met succes aan zijn opslag, waardoor hij meer vrije punten kan oprapen, en speelt dit jaar op hardcourt met meer aanvallende intenties.

Nadal wil de punten kort houden, want vijf uur spelen op beton is funest voor zijn knieën. De Spanjaard toont zijn aanvalslust vooral met zijn kiezelharde, met veel topspin geslagen forehands langs de lijn. Raakt hij die voluit, dan haalt hij of een winner binnen, of hoeft hij alleen nog richting net te rennen om de bal weg te volleren.

Wedden op finale grandslam

Bij William Hill is Nadal favoriet voor de winst van de US Open 2013. Op hem staat een notering van 1,61 en op Djokovic staat 2,37. Een verstandige bet is die op “beide spelers winnen minstens één set”, met een notering van 1,40. Zet wat hoger in en pak een riante winst.
Advertorial

William Hill

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top