Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon finale: Novak Djokovic – Roger Federer live stream

Novak Djokovic – Roger Federer, Wimbledon finale tennis. Vandaag, zondag 6 juli 2014, om 15:00 uur staat Roger Federer in de weg van een tweede Wimbledon-titel voor Novak Djokovic. Andersom kan Federer zich voor de achtste keer laten kronen tot winnaar.

De als eerste geplaatste Djokovic heeft tot nu toe zes Grand Slams gewonnen: viermaal de Australian Open, éénmaal Wimbledon en éénmaal US Open. Tot zijn ergernis heeft hij ook al zeven keer een finale verloren.

Novak Djokovic – Roger Federer: finale Wimbledon

Zes van zijn laatste zeven slamfinales zette hij niet om winst. Om die mentale blokkade op te heffen heeft hij Boris Becker ingehuurd als trainer. De Duitser leek nimmer gehinderd te worden door welk soort remming dan ook.

Roger Federer bevindt zich aan het einde van zijn legendarische loopbaan, maar hij is niet van plan om geruisloos afscheid te nemen van de sport die hij vanaf 2004 een paar jaar domineerde. Voor het eerst sinds de finale van Wimbledon 2012 heeft hij weer een eindstrijd bereikt.

Zijn route naar de finale was niet heel ingewikkeld. Giraldo en Robredo zijn gravelspecialisten, landgenoot Stan Wawrinka was nooit voorbij de vierde ronde van Wimbledon gekomen en in de halve finale had Milos Raonic weinig meer te bieden dan een kiezelharde opslag. Djokovic had het moeilijker met gevaarlijke grastennissers als Stepanek, Tsonga, Cilic en Dimitrov.

Roger Federer ultieme grastennisser

Maar Federer is en blijft de ultieme grastennisser, getuige ook zijn winstpercentage op de groene sprieten: 87%. Djokovic wint 78% van zijn partijen op gras. De Serviër won behalve zijn ene Wimbledon-titel verder nooit een toernooi op gras, terwijl Federer twee weken voor de start van deze editie zijn abonnement op de titel in Halle verlengde.

Opslag van doorslaggevend belang

Zoals altijd op gras wordt de opslag van doorslaggevend belang. Federer heeft in de twee jaar voordat Wimbledon 2014 begon op gras 91% van zijn opslaggames gewonnen, Djokovic 88,6%. Dat kleine verschil in effectiviteit kan net leiden tot bijvoorbeeld een gewonnen tie-break.

De 34e eerdere confrontaties leiden tot een tussenstand van 18-16 in het voordeel van de Zwitser. Het zijn wel vaak close matches. Van de 122 sets die ze in potentie hadden kunnen spelen hebben ze er 100 daadwerkelijk gebruikt.

Maar meer nog dan Federer is Djokovic een taaie tegenstander, die pas na het matchpoint verslagen is. Wie 2-0 voor staat tegen Federer wint dan meestal ook wel van hem. Federers record in vijfsetters is niet zo best: 55% winst. Djokovic won echter 71% van zijn vijfsetters.

Wedden op Novak Djokovic – Roger Federer

Bookmaker Unibet zet 1,66 op Djokovic en 2,20 op Federer. We hopen op een nieuwe klassieker en tippen 3-2 in sets voor Dokovic. De notering is 6,00.

LIVE stream Wimbledon kijken

Met een account bij Unibet kun je de tenniswedstrijden op Wimbledon LIVE volgen op de stream.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top