Ga naar hoofdinhoud

Finale Federer Tsonga op World Tour Finals 2011 live

Op zondag 27 november wordt de finale van het officieuze wereldkampioenschap tennis afgewerkt. In een uitverkochte O2 Arena in Londen nemen Roger Federer (ATP-2) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-6) het tegen elkaar op.

Het wordt de derde ontmoeting in een paar weken tijd voor Federer en Tsonga. In zowel de finale van het ATP-Masters toernooi in Parijs als in de poulefase van dit toernooi, wist Federer de Fransman te verslaan. Al had hij eerder deze week nog drie sets hiervoor nodig.

In totaal troffen Federer en Tsonga elkaar al zeven keer in 2011, inclusief de poulewedstrijd eerder deze week. Tsonga wist er hiervan slechts twee te winnen. Dit was op Wimbledon en tijdens het ATP-Masters toernooi in Canada. Tsonga zal alleen hierom al alles op alles stellen, om de Zwitser te verslaan.

De statistieken wijzen erop dat beide heren erg sterk zijn in de eigen servicegames. Dit percentage ligt voor zowel Federer als Tsonga boven de 85%. Als beide ook in deze finale sterk serveerwerk afleveren, zal de wedstrijd beslist worden op een klein aantal details.

Unibet verwacht dat Federer het wereldkampioenschap tennis voor de zevende keer op zijn naam gaat schrijven. Op de Zwitser staat een quote van 1.32. Tsonga bekleedt met een quote van 3.35 de underdogpositie.

Naar een weddenschap op de winnaar, heeft Unibet meerdere weddenschappen geplaatst op deze finale. Zo kan er ook een weddenschap geplaatst worden, over het aantal sets dat Federer en Tsonga winnen. Uiteraard kunt u ook alleen inzetten op de winnaar van de eerste set.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top