Ga naar hoofdinhoud

Finale Djokovic – Nadal Ericsson Open

Novak Djokovic (ATP-2) blijft ook na vierentwintig wedstrijden nog ongeslagen in 2011. In de halve finale van het grote ATP-1000 toernooi in Miami, won hij van de publiekslieveling Mardy Fish. Het werd 6-3 6-1 voor de Serviër.

In het begin van de partij kon Fish het niveau van Djokovic nog bijbenen, dit was tot de stand van 2-2. Toen moesten beide spelers de baan even verlaten voor een regenpauze. Na de regenbreak liep Djokovic snel uit naar een 5-2 voorsprong. Fish kwam nog terug tot 5-3, maar kon niet voorkomen dat Djokovic bij deze stand uit serveerde.

In de tweede set ging het een stuk sneller, de 23-jarige Serviër gunde zijn opponent nog slechts één game. Door deze overwinning plaatst Djokovic zich voor zijn vierde finale in drie maanden tijd. De drie finales die voorgingen, won hij overigens allemaal.

In de finale gaat Djokovic het opnemen tegen de nummer één van de wereld, Rafael Nadal (ATP-1). Hij rekende in twee sets af met de Zwitser Roger Federer (ATP-3). Wie een spannende wedstrijd had verwacht, kwam enigszins bedrogen uit. Nadal won met duidelijke cijfers, 6-3 6-2. Het Sony Ericsson Open krijgt met deze finale, een strijd tussen de nummer één en nummer twee van de wereld.

Vandaag, zaterdag 2 april, vindt overigens de finale van het damesenkelspel plaats. Deze zal gaan tussen Maria Sharapova (WTA-13) en Victoria Azarenka (WTA-8). In onderlinge duels staat het 2-2 tussen deze twee dames. Unibet ziet Azarenka toch als favoriet voor deze wedstrijd. Dit is te zien aan de 1,58 quotering voor een overwinning van de Wit-Russische, Sharapova moet het doen met een quotering van 2,38.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top