Ga naar hoofdinhoud

Finale Den Bosch: Nicolas Mahut vs David Goffin

Finale ATP Den Bosch. Zondag na 14:30 uur speelt Nicolas Mahut in de finale van het tennistoernooi te Den Bosch tegen David Goffin. Eerst wordt vanaf 12:00 uur de eindstrijd bij de dames volbracht tussen Camila Giorgi en Belinda Bencic.

Robin Haase niet in finale

Robin Haase deed zaterdag een vergeefse poging om door te dringen tot de finale. Hij maakte het Mahut, de winnaar in 2013, lastig maar kwam tegen de grasspecialist net tekort: 5-7 6-3 6-4. De dwingende opslag van de Fransman gaf uiteindelijk de doorslag. In de slotset kwam Haase tot 5-4 niet meer in de buurt van breakkansen. Toen de kans op 5-5 zich presenteerde deponeerde de Hagenaar de bal met een forehand in het net.

David Goffin makkelijk naar finale Den Bosch

De Belg David Goffin, als tweede geplaatst in Den Bosch, was in tachtig minuten klaar met Gilles Muller: 7-6(4) 6-4. De Luxemburger is een van de sterkere serveerders op de ATP-tour, maar Goffin liet zich op dat punt ook gelden en won op zijn eerste opslag liefst 91% van de punten. Het wordt de vierde ATP-finale van zijn loopbaan.

David Goffin is favoriet bij de bookmakers met 1,86. Ook kan je op alle tennis wedstrijden live wedden, wil je meer weten over live wedden, kijk eens op onze live wedden uitleg pagina

Overigens is die loopbaan vorig jaar in een stroomsversnelling geraakt. De 24-jarige Belg stond vorig jaar medio juni nog buiten de top honderd van de wereld. Door een ijzersterke zomer en herfst, waarin hij won in Kitzbuhel en Metz en in Basel alleen verloor van Roger Federer, rondde hij 2014 af als nummer 22. Inmiddels staat hij 15e, zijn hoogste positie ooit.

Tot dit toernooi was gras een onrendabele ondergrond voor Goffin. Hij had slechts drie van de twaalf potjes gewonnen en dat kwam vooral door zijn fragiele opslag. Die is op gras makkelijk aan te vallen.

De 33-jarige Mahut is juist een grote liefhebber van gras en won daarop 61 procent van zijn partijen, fors meer dan op de andere ondergronden. In 2000 won hij Wimbledon bij de junioren, in 2013 won hij in Den Bosch en ook op het gras van Newport, terwijl hij in 2007 de eindstrijd behaalde in Newport en Queens (Londen).

De nummer 97 van de ranking speelde een keer eerder tegen Goffin. In 2012 won hij op hardcourt in twee sets. Mahut heeft inmiddels zes matches gewonnen deze week, want hij mepte zich eerst door het kwalificatietoernooi heen. Lleyton Hewitt en titelhouder Bautista Agut gingen er in straight sets van af tegen Mahut.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top