Ga naar hoofdinhoud

Finale ATP Newport Isner vs Rochus

De finale van de Cambell’s Hall of Fame Tennis Championschips zal gaan tussen John Isner (ATP-46) en Olivier Rochus (ATP-74). De als eerste geplaatste Amerikaan en als zesde ingeschaalde Belg wonnen beide hun halve finale partij.

Isner, dankzij een wildcard in het hoofdtoernooi, won zijn halve finale in straight sets van de Duitser Tobias Kamke (ATP-96). Na iets meer dan anderhalf uur spelen stond de stand van 7-5 7-6(4) op het scorebord. De 26-jarige Amerikaan serveerde zoals gebruikelijk erg sterk en wist twaalf aces te forceren. Opvallend is dat Isner slechts één keer een break wist te forceren, terwijl hij maarliefst zes breakkansen kreeg.

De 30-jarige Olivier Rochus had het een stuk gemakkelijker in zijn halve finale. Hij kwam namelijk uit tegen de verrassing van het toernooi, de Amerikaanse qualifier Michael Yani (ATP-361). De Belg won zijn partij na iets meer dan één uur met 6-2 en 6-4. Gezien de statistieken van de partij, kan er geconcludeerd worden dat Rochus een sterke wedstrijd speelde. Hij wist de 30-jarige Yani tot driemaal toe te breken en stond zelf geen enkel breakpoint toe.

De finale van het ATP-toernooi in Newport zal dus op zondag 10 juli gaan tussen John Isner en Olivier Rochus. Beide heren hebben het slechts één keer eerder tegen elkaar opgenomen, tijdens het kwalificatietoernooi voor de ATP Masters in Miami. In 2009 was Isner met 6-4 en 7-5 te sterk voor de kleine Belg.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top