Ga naar hoofdinhoud

Finale ATP Gery Weber Open Kohlschreiber vs Petzschner

Philipp Kohlschreiber (ATP-49) en Philipp Petzschner (ATP-71) nemen het zondag 12 juni tegen elkaar op in de finale van het ATP Gerry Weber Open toernooi. In het Halle wisten beide Duitsers hun halve finale te winnen.

Kohlschreiber betrad als eerste de baan. Hij nam het op tegen de nummer negen van de wereld, Gael Monfils. De 27-jarige Duitser speelde erg sterk en kreeg op eigen service geen enkel breakpunt tegen. Zelf wist hij zijn Franse opponent driemaal te breken, twee keer in de eerste set en één keer in de laatste set. Kohlschreiber wist vandaag overigens voor het eerst de 24-jarige Monfils te winnen, drie eerdere ontmoetingen gingen allen verloren.

In de finale komt Kohlschreiber zijn landgenoot Petzschner tegen. Ook hij wist te winnen van een top 10-speler. Na bijna tweeënhalf uur spelen won Petzschner van de als tweede geplaatste Tomas Berdych (ATP-7). De eerste set ging lang gelijk op en mondde uiteindelijk uit in een tiebreak, deze werd met 9-7 gewonnen door de thuisspelende Petzschner.

In de tweede set liet Berdych erg sterk spel zien en wist bovendien zijn tegenstander tot twee maal toe te breken. De set ging in een rap tempo met 6-2 naar de nummer zeven van de wereld. Deze lijn kon hij echter niet doortrekken in de beslissende set. Hij ging meer fouten maken, waardoor de derde set met 6-3 naar de 27-jarige Duitser ging.

Finale Halle zondag 12 juni

De toeschouwers in het Gerry Weber stadion in Halle gaan zondag 12 juni een Duitse finale zien. Hierin staan Philipp Kohlschreiber (ATP-49) en Philipp Petzschner (ATP-71) tegenover elkaar staan. Omstreeks 13.00 betreden beide heren de baan voor hun wedstrijd.

De twee Duitsers hebben het in ATP-wedstrijden drie keer eerder tegen elkaar opgenomen. Kohlschreiber wist er hiervan twee te winnen. De laatste ontmoeting, eerder dit jaar in Dubai, ging echter in drie sets naar Petzschner.

Wedden op Tennis. Volgens Unibet heeft Kohlschreiber de beste papieren voor de eindstrijd. Op hem staat een quote van 1.70. Petzschner bekleedt met een quote van 2.10 de underdogpositie.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top