Ga naar hoofdinhoud

Ferrer verslaat Murray op ATP World Tour Finals 2011

David Ferrer (ATP-5) heeft in zijn eerste poulewedstrijd op de ATP World Tour Finals 2011 verrassend gewonnen van Andy Murray (ATP-5). De kleine Spanjaard won, in twee uur, in straight sets van de Brit: 6-4 7-5.

Murray, als derde geplaatst bij het afsluitende evenement van de beste tennissers in 2011, begon als grote favoriet aan het treffen op de ATP World Tour Finals 2011. De Schot won de vijf voorgaande ontmoetingen met Ferrer op hardcourt.

Na de eerste set liet Murray zich in de O2 Arena aan zijn linkerbeen behandelen. Veel haalde het niet uit. Zowel in de eerste als tweede set brak Murray weliswaar als eerste de opslag van zijn tegenstander, maar door 44 onnodige fouten kon hij dat voordeel niet uitbuiten. Na afloop van de partij liet Murray weten opnieuw last te hebben van een liesblessure. Mocht het zo zijn dat Murray vandaag besluit zich terug te trekken, dan neemt de Serviër Janko Tipsarevic zijn plaats over.

Novak Djokovic heeft een moeizame start gemaakt bij de ATP World Tour Finals in Londen. De nummer één van de tenniswereld begon met een zege in drie sets tegen de Tsjech Tomas Berdych. Het werd 3-6 6-3 7-6(3) in het voordeel van Djokovic.

Djokovic had in the O2 Arena zijn handen vol aan Berdych, die vanaf het begin fel speelde. Het leverde de sterk serverende Tsjech de eerste set op. Djokovic herstelde zich in de tweede reeks, waarna er in de beslissende set een spannend duel ontstond. Hierin kreeg Berdych op een 5-6 voorsprong zelfs een matchpoint, maar een forehand misser hielp deze om zeep. Uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen. Hierin maakte de Tsjech twee onnodige fouten, waardoor Djokovic de partij bij 6-3 uit kon serveren.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top