Ga naar hoofdinhoud

Federer wint ATP toernooi Basel

Bij tennissen gaat het niet alleen om het slaan van de bal, maar ook om de eer. Dat werd in het weekend weer goed duidelijk op het ATP-toernooi van Basel, waar Roger Federer weer van zich liet horen.

In het tennistoernooi van Bazel troffen Roger Federer en titelverdediger Novak Djokovic elkaar. Roger Federer versloeg zaterdag in de halve finale de Amerikaan Andy Roddick in twee sets met 6 – 2 en 6 – 4. In twee sets was de Serviër Djokovic te sterk voor zijn landgenoot Viktor Troicki. Hij versloeg zijn landgenoot met 7 – 6 en 6 – 4.

Zondag zag de Zwitser Roger Federer voor de vierde keer in zijn loopbaan kans het ATP-toernooi van Basel te winnen. Doordat beide tegenstanders hun partij in de halve finale hadden gewonnen, moesten ze zondag uitmaken wie het ATP-toernooi van Basel op zijn naam mocht zetten. Hoewel de Serviër Novak Djokovic zijn titel verdedigde, moest hij toch de eer aan Roger Federer laten.

Deze won voor de vierde keer het ATP-toernooi van Basel en deze keer van Novak Djokovic met de standen: 6 – 4, 3 – 6, 6 – 1. De Zwitser had daarvoor overigens drie jaar achtereen het ATP-toernooi van Basel op zijn naam gezet, toen hij vorig jaar de eer aan de Serviër moest laten.

De toernooiwinst was in zijn loopbaan de 65e zege en door het toernooi te winnen werd er bijna 300.000 euro op zijn bankrekening bijgeschreven. Voordat de Zwitser twee weken geleden in Stockholm won, had hij al de Cincinnati en Australian Open gewonnen en passeerde met zijn 65 overwinningen de Amerikaanse legende Pete Sampras, die 64 titels had veroverd.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top