Ga naar hoofdinhoud

Federer vs Tsonga en Ferrer vs Cilic op ATP Rome

Voormalig nummer één, Roger Federer (ATP-3) komt vandaag 11 mei voor het eerst in actie tijdens het Internazionali BNL D’Italia toernooi in Rome. De Zwitser genoot in de eerste ronde van een bye. In de tweede ronde staat hij tegenover Jo-Wilfried Tsonga (ATP-18).

Federer en Tsonga hebben het voorheen vier keer eerder tegen elkaar opgenomen. De 29-jarige Federer wist er hier drie van te winnen, slechts één keer was Tsonga de sterkste. Eerder dit jaar tijdens het ATP-toernooi in Doha, won Federer nog met 6-3 7-6(2) van de Fransman. Dit was echter wel op een hardcourt baan.

Ook de totale year to date statistieken spreken in het voordeel van Federer. De Zwitser won zevenentwintig van zijn drieëndertig gespeelde wedstrijden in 2011. Tsonga doet het met veertien zeges in drieëntwintig wedstrijden beduidend slechter.

Unibet geeft ‘’the FedExpress’’ dan ook de grootste kans om te winnen. Op hem staat dan ook een quote van 1.23, tegenover een quote van 4.00 voor Tsonga.
David Ferrer – Marin Cilic

De als zesde ingeschaalde David Ferrer (ATP-6) speelt vandaag ook voor het eerst op het Romeinse gravel. Hij zal het op gaan nemen tegen de 22-jarige Kroaat Marin Cilic (ATP-23). Ferrer, die dit jaar al twee ATP-titels op zijn naam schreef, won drie van de vier onderlinge ontmoetingen. Waaronder de enige ontmoeting op graven, afgelopen jaar tijdens het ATP- Mastertoernooi in Madrid.

De zeven jaar oudere Ferrer wordt door Unibet gezien als de favoriet. Op een overwinning van Ferrer staat een quotering van 1.17. Cilic moet het doen met een quotering van 4.80.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top