Ga naar hoofdinhoud

Federer haalt moeizaam finale ABN AMRO World Tennis Tournament 2012

Roger Federer heeft de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament bereikt. De 30 jarige Zwitser versloeg zijn leeftijdsgenoot Nikolay Davydenko moeizaam in drie sets. Het werd 4-6 6-3 6-4 voor Federer.

Net als in de kwartfinale tegen Nieminen, speelde Federer niet zijn beste tennis. De Zwitser sloeg vooral veel onnodige fouten met zijn forehand. Dit leidde tot een break voor Davydenko op 4-4. Vervolgens serveerde Davydenko de set, na een lange game, uit.

In de tweede set leek Federer klaar voor de slachtbank. Hij kwam snel een break achter, maar herstelde zich op tijd. Een aantal games later maakte Federer zijn break achterstand ongedaan en bij 4-3 kwam de Zwitser zelfs een break voor. Vervolgens serveerde de voormalig nummer één van de wereld de set op love uit.

Het derde bedrijf bleek het spannendst. Er waren breakkansen over en weer, maar uiteindelijk was het Federer dit op 5-4 toesloeg. Vervolgens kwam hij in zijn eigen game niet meer in de problemen.

Del Potro – Berdych

Juan Marin Del Potro (ATP-10) heeft zich op gemakkelijke wijze geplaatst voor de finale in Ahoy. De 23 jarige Argentijn was met duidelijke cijfers te sterk voor Tomas Berdych (ATP-7). Het werd 6-3 6-1 voor de voormalig US Open winnaar.

Del Potro speelde een sterke eerste set, waarin hij ondermeer geen enkel punt verloor op zijn eerste serivce. Bovendien gaf de Argentijn geen enkel breakpunt weg, maar forceerde zelf wel twee breaks op de service van de Tsjech. Hierdoor won Del Potro het eerste bedrijf gemakkelijk met 6-3.

Ook in de tweede set was Del Potro oppermachtig. Bij een 3-0 achterstand in de tweede set, kreeg Berdych de kans om terug te keren in de set. De 26 jarige Tsjech wist echter zijn drie breakkansen niet te benutten. De tweede set eindigde in 6-1 voor Del Potro.

De finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament zal gaan tussen Roger Federer en Juan Martin Del Potro. De wedstrijd zal om 14.05 uur van start gaan en is te volgen via het live scorebord van Unibet.

Roger Federer (1,60) – Del Potro (2,30)

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top