Ga naar hoofdinhoud

Federer en Nadal in actie op ATP Doha 2012

Roger Federer (ATP-3) en Rafael Nadal (ATP-2) maken hun opwachting in Qatar. Beide heren zullen deelnemen aan het ATP toernooi in Doha, dat de naam Qatar ExxonMobil Open draagt. Het is een van de voorbereidingstoernooien, naar aanloop van de Australian Open Tennis 2012.

De Zwitser Federer zal in de eerste ronde af moeten rekenen met de Rus Nikolay Davydenko (ATP-41).
Davydenko – Federer

Federer en Davydenko hebben inmiddels zeventien keer eerder tegen elkaar gespeeld. In vijftien van de gevallen stapte Federer als winnaar van de baan.

De laatste ontmoeting was vorig in de finale van dit ATP toernooi in Doha. Federer won destijds met 6-3 en 6-4. De laatste overwinning van Davydenko was in 2010. Opnieuw was het toernooi in Qatar het decor voor de onderlinge partij.

Bwin verwacht dat Federer zijn eerste officiële wedstrijd in 2012 zal gaan winnen. Op de Zwitser staat een quote van 1,14. Zijn Russische tegenstander Davydenko moet het doen met een quote van 4,75.
Nadal – Kohlschreiber

Voormalig nummer één, Rafael Nadal, staat in de eerste ronde tegenover Philipp Kohlschreiber (ATP-43). De 26-jarige Spanjaard en 28-jarige Duitser hebben het voorheen zeven keer eerder tegen elkaar opgenomen. Opvallend is Kohlschreiber geen enkele wedstrijd hiervan wist te winnen.

Nadal is, zoals verwacht, de favoriet voor deze partij. Op de nummer twee van de wereld staat een quote van 1,11. Wanneer Kohlschreiber voor een sensatie zorgt, zal Bwin 5,20 maal uw inleg uitkeren.

Dit jaar is er geen Nederlandse inbreng in Doha. Jesse Huta-Galung en Igor Sijsling werden beide in de laatste kwalificatieronde uitgeschakeld.

In 2011 was Thomas Schoorel de enigste Nederlander die deelnam in Qatar. Hij kreeg destijds enige bekendheid door, in een fantastische partij, net te verliezen van Roger Federer. Het werd destijd 7-6 6-3 voor de Zwitser. Schoorel liet in de eerste set twee setpunten onbenut.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top