Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Fed Cup: winst Arantxa Rus brengt Nederland in wereldgroep I

Fed Cup – tennis – wereldgroep I. Nederland is sinds 1998 weer bij de wereldgroep. In Den Bosch wisten de Nederlandse dames Australië af te troeven. Arantxa Rus pakte gisteren op verrassende wijze het derde en winnende punt.

Wereldgroep I Fed Cup – Nederland – tennis

Arantxa Rus moest zaterdag nog het onderspit delven tegen Casey Dellacqua maar versloeg gisteren, na een achterstand van 6-0 en 2-0, Jarmila Gajdosova. Uiteindelijk werd de partij in drie sets gewonnen (0-6 7-5 7-5) waardoor Nederland, met een 3-1 voorsprong, niet meer ingehaald kon worden. Kiki Bertens wist eerder op de dag Casey Dellacqua met 6-2 6-3 te verslaan.

Paul Haarhuis trots

Coach Paul Haarhuis is uiterst tevreden: “Ik ben ontzettend trots. Die meiden hebben ongelooflijk gepresteerd. We hebben weer een topland aan de zegekar gebonden. Op papier hebben we niets te zoeken in wereldgroep I, maar qua teamspirit en hoe we spelen wel degelijk. We horen daar gewoon. We zijn steeds de underdog geweest in de afgelopen wedstrijden, maar winnen wel steeds, zelfs zonder de dubbel nodig te hebben. Bertens heeft als kopvrouw laten zien wat ze waard is en vaak gewonnen van meiden die dik top-50 staan.”

Arantxa Rus

Arantxa Rus reageerde na afloop van haar partij tegen de Australische Gajdosova: “Die derde game in de tweede set was de belangrijkste game in de wedstrijd. Als het dan 3-0 wordt, had ik een dubbele break achter gestaan en was het een heel moeilijk verhaal geworden. Daarna ging ik beter en scherper serveren en ging zij gelukkig meer ballen missen. Ook de balletjes via de netrand vielen opeens mijn kant op. Haarhuis had ook tegen me gezegd tijdens een wissel dat Gajdosova op een gegeven moment wel wat moest gaan missen, want ze sloeg werkelijk alles in. En dat gebeurde ook.”

Rus denkt dat Nederland tijdens de Fed Cup het niveau van wereldgroep 1 aankan. “Kiki wint dit weekend twee wedstrijden en was dus gewoon beter dan de vrouwen van Australië. Zaterdag tegen Casey Dellacqua was ik er ook dicht bij en tegen Gajdosova won ik. Dus ik denk dat wij hebben laten zien dat we het niveau aankunnen.”

Back To Top