Ga naar hoofdinhoud

Fed Cup 5 – 6 februari 2011 vooruitblik

Over enkele dagen gaat de prestigieuze Fed Cup weer van start. De vrouwelijke tegenhanger van de Davis cup begint in het weekend van 5 en 6 februari. Voor dit toernooi hebben de acht landen van de Wereldgroep hun beste vier tennissters geselecteerd. Genoeg reden dus voor een vooruitblik .

Team België – Team Amerika

De verliezend finalist van de afgelopen twee edities heeft een uitwedstrijd geloot tegen Team België. Op de hardcourtbaan in het Sportpaleis te Antwerpen nemen de Amerikaanse Mattek-Sands, Oudin, King en Huber het op tegen hun Belgische collega’s. Ondanks het verschil op de ATP-landenranking ( Amerika 2e, België 8e ) zal Team Amerika de zege zeker niet cadeau krijgen. Team Belgie heeft namelijk de beschikking over Clijsters (winnares Australian Open 2011) en Wickmayer. Flipkens en Mestach maken het team compleet.

Team Australië – Team Italië

Ook dit is een zeer mooi affiche. Tweevoudig regerend kampioen Italië mag het op gaan nemen tegen Australië. Ondanks de ongeslagen status wist Italië nog nooit te winnen van de Australische tennissters. Dit seizoen gaan Stosur, Groth, Rodionova en Stubbs de strijd aan voor Australië. Daar tegenover staan toptennisster Schiavona, Pennetta, Errani en Vinci van Italië.

Team Rusland – Team Frankrijk

In Moskou gaan de Russische tennissters het opnemen tegen team Frankrijk. Ondanks een gebrek aan grote namen, is het Franse team nog nooit gedegradeerd vanuit de Wereldgroep. Aan Franse zijde is de enige bekende naam Cornet. Rusland gooit dit seizoen wel veel bekende namen in de strijd. Sharapova, Kuznetsova, Pavlyuchenko en Safin. Zowel Sharapova en Safin hebben op nummer 1 gestaan in de ATP-ranking.

Team Slowakije – Team Tsjechië

Pas sinds 1994 spelen deze landen niet meer onder dezelfde vlag. Sindsdien hebben de landen toch al drie keer tegen elkaar gespeeld in de Fed Cup. Al deze onderlinge resultaten werden gewonnen door de Tsjechische dames. Dit zegt echter niet over de hedendaagse krachtsverhouding, want de laatste ontmoeting is alweer negen jaar geleden. Beide landen hebben hun hoop gevestigd op de topspelers. De Slowaakse ogen zijn gericht op Hantochova en die van de Tsjechische fans op Kvitova

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top