Ga naar hoofdinhoud

Favorieten US Open 2014: Djokovic vormdip, geen Nadal

US Open 2014 favorieten. Volgende week, maandag 25 augustus, start te New York het vierde en laatste Grand Slam van het jaar, het US Open. Ondanks de bleke prestaties tot nu toe in augustus is Novak Djokovic de favoriet in de VS.

In de afgelopen twee weken gaf de elite van de tenniswereld acte de presence op de Masterstoernooien in Toronto en Cincinnati. In Canada steeg de dit jaar geleidelijk wegzakkende Jo-Wilfried Tsonga onverwacht naar boven. Jo-Willy versloeg vier spelers uit de top tien op rij op weg naar zijn tweede Masterstitel ooit.

Roger federer

Op het Southern & Western open in Cincinnati pronkte een vertrouwdere naam met de titel: Roger Federer. Alhoewel, de Zwitser stond qua Masters al twee jaar droog, terwijl er jaren waren dat hij vier Masters per jaar won (2005 en 2006). Tevens verloor hij drie finales, waaronder die van Toronto.

Novak Djokovic vormdip

En waar was Novak Djokovic tijdens de Noord-Amerikaanse “back to back” Masters? De Serviër was lijfelijk wel, maar geestelijk niet present. Beide keren won hij één partij alvorens hij in twee sets uit het toernooi werd gewerkt, eerst door Tsonga en daarna door Tommy Robredo.

De Serviër en zijn fans weten wel waar de vormdip aan te wijten valt. Ten eerste is het grote doel voor dit jaar al bereikt, te weten Wimbledon winnen en de eerste plaats op de wereldranglijst innemen. Door de blessures van Rafael Nadal, die nog bekend moet maken of hij in New York start, is Djokovic de komende maanden verzekerd van die plek. Ten tweede is de vrouw van Djokovic in verwachting en wordt hij over een paar weken vader van een zoon.

Zodra Djokovic zijn tassen inpakt voor de eerste ronde van het US Open is alles anders, niet alleen voor hem, maar ook voor zijn tegenstanders. Winnen in een “best of five” is een aanzienlijk zwaardere opdracht dan in een best of three. Daarnaast is de loting in de eerste rondes van een Masters pittiger dan op een Grand Slam, waar de toppers zich via anonieme ploeteraars en forse zeges lekker in vorm kunnen spelen.

Rafael Nadal twijfel

Titelverdediger Rafael Nadal, tevens winnaar in 2010, gaat dit Grand Slam missen. Hij doet niet mee vanwege zijn polsblessure. Andy Murray, winnaar in 2012, knokt zichzelf langzaam terug in de vorm waarmee hij al 5,5 jaar onafgebroken in de top vijf stond, voordat hij begin dit jaar langzaam richting zijn huidige negende plek afdaalde.

Dit zijn volgens bookmaker Betsson de grootste favorieten:

  1. Novak Djokovic 2,25
  2. Andy Murray 5,50
  3. Roger Federer 6,00
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top