Ga naar hoofdinhoud

Favorieten US Open 2012

US Open 2012 – tennis. Van maandag 27 augustus tot en met zondag 9 september 2012 wordt de US Open tennis georganiseerd. Op de hardcourt banen te New York zullen Novak Djokovic bij de heren en Sam Stosur bij de dames proberen om hun titel te verdedigen.

Rafael Nadal ontbreekt helaas bij de US Open 2012 wegens een knieblessure.
Novak Djokovic

Djokovic kan tot nu toe niet zijn niveau en bijbehorende successen van 2011 benaderen. Dat is geen schande en dat lag ook in de lijn der verwachtingen, want zijn toenmalige uitgestrekte reeks overwinningen behoort tot een der meest indrukwekkende staaltjes in het proftennis ooit. Vorig jaar kon de Serbinator tien titels in zijn prijzenkast bijzetten, terwijl de teller dit jaar vooralsnog stokt op drie. Bovendien verloor hij vorige week in Cincinatti van Federer, waarbij vooral de eerste set een pijnlijke affaire was: 6-0 voor de Zwitser.
Roger Federer

Roger Federer beleeft een soort renaissance. Twee jaar geleden begon hij zijn samenwerking met trainer Paul Annacone en dat werpt vooral dit jaar zijn vruchten af. De baltovenaar heroverde zijn Wimbledon titel en keerde ook terug bovenaan de ranglijst. Hij probeert vaker dan voorheen langere rallies te vermijden en stormt daarom eerder naar het net. De dertigjarige Zwitser won dit jaar al zes titels.
Andy Murray

Andy Murray is wellicht door een psychologische barrière gegaan. Al jarenlang zeggen vriend en vijand dat de Schot “ooit” een grand slam gaat winnen. Van de “big four” is de 25-jarige Brit defensief zeker niet de minste, maar offensief gezien mist hij een zogeheten killer shot. Nu hij in Londen de Olympische titel won, vindt hij misschien wel opnieuw de wapens om ’s werelds beste te worden. De twee toernooien na de Zomerspelen duurden niet lang voor Murray, want hij trok zich terug in Toronto en verloor in Cincinatti van Chardy.
Serena Williams

Bij de dames is er slechts één favoriet en dat is uiteraard Serena Williams. Ze pakte met groot vertoon van macht tweemaal de titel op het centre cour van Wimbledon, eerst tijdens Wimbledon zelf en daarna op de Olympische Spelen. Tussendoor won ze in Stanford, VS. In Cincinnati was Kerber te sterk (6-4 6-4), maar dat is na zo’n uitputtende reeks van prachtige en vernietigende overwinningen geen ramp.

Azarenka, Sharapova en Kvitova hebben geen vat op de monsterachtige service van Serena Williams en ook in de rally worden ze van hot naar her gestuurd. Ze kunnen alleen hopen op een off day bij Serena.

De bookmakers hebben inmiddels hun noteringen op hun websites gepubliceerd. Bookmaker Bwin ziet Djokovic wederom als winnaar van de US Open en verwacht wordt dat Serena Williams de titel pakt bij de dames. Onderstaand de noteringen voorafgaand aan het toernooi.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top