Ga naar hoofdinhoud

Wimbledon: Eugenie Bouchard en Petra Kvitova bereiken finale dames

Wimbledon, tennis grand slam Engeland. De finale Wimbledon in het dames enkelspel gaat zaterdag tussen Eugenie Bouchard en Petra Kvitova. Bouchard speelt voor het eerst een eindstrijd op een Grand Slam, terwijl Kvitova drie jaar geleden de titel op Wimbledon opeiste.

Wimbledon: Eugenie Bouchard – Simona Halep

7-6 6-2. De Canadese Bouchard, de tenniskampioene bij de junioren in 2012, brak begin dit jaar door met een plek bij de laatste vier op de Australian Open. Ze voegde daar een halve finale op Roland Garros aan toe en mag dus nu, tijdens pas haar zesde Grand Slam ooit, gaan spelen om de Venus Rosewater Dish.

De als derde geplaatste Halep maakte in de beginfase haar hogere notering waar en liep via een break uit naar 2-1. Bouchard liet zich niet van de wijs brengen en brak direct terug. Bij de twintigjarige Bouchard is geen sprake van jeugdige overmoed maar juist van een soort vroegwijze kalmte.

Ongelijke strijd

Bij 2-2 vroeg de Roemeense een medische time-out aan, waarna ze met verse rol tape om de linkerenkel de partij vervolgde. Bouchard kwam eenvoudiger door haar servicegames en dat verschil uitte zich ook in de tie-break, waarin ze van 2-4 achter naar 7-5 winst raasde.

De tweede set was een ongelijke strijd. Halep serveerde zwakker en liet zich in de derde game breken door een dubbele fout. Bouchard kreeg 81% van haar opslagen binnen de lijnen, had de controle in de rally’s en brak Halep uiteindelijk nog een tweede keer.

Lucie Safarova – Petra Kvitova 6-7 1-6

De Tsjechische dames Safarova en Kvitova konden het Wimbledon publiek alleen in het eerste bedrijf boeien. De als zesde geplaatste Kvitova kwam met 0-2 voor maar werd direct teruggebroken door Safarova. Daarna vielen er geen breaks meer en moest de set worden beslist via een tie-break. Kvitova won met 8-6 dankzij een diagonale forehand.

In de slotset was het verzet van de als 23e geplaatste Safarova snel gebroken. Nooit eerder kwam ze voorbij de derde ronde op Wimbledon en ze had alle vijf eerdere confrontaties met haar landgenote verloren. Kvitova liep via 0-2 uit naar 1-5 en benutte haar eerste matchpoint via een backhandwinner.

Gokken op Wimbledon 2014

Petra Kvitova staat bij bookmaker Unibet op 1,66 om de Wimbledon finale te winnen van Eugenie Bouchard (2,20). Bij de heren is Novak Djokovic de favoriet en hij noteert 1,80. Roger Federer volgt met een notering van 3,50. Winst van Raonic staat op 8,00 en Dimitrov is ook goed voor 8,00.

LIVE stream Wimbledon kijken

Met een account bij Unibet kun je de tenniswedstrijden op Wimbledon LIVE volgen op de stream.

Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top