Ga naar hoofdinhoud

Een Wimbledon vol Verrassingen

Wimbledon 2010 is achter de rug. De winnaars zijn bekend, en het was een gedenkwaardig toernooi. Deze Wimbledon zat vol verrassingen, en in meer dan één opzicht.

Koningin Elizabeth was aanwezig om een van de wedstrijden te bekijken, en dat was voor het eerst in 33 jaar. Ook het weer was een uitzondering: het was zonniger dan ooit tevoren en het was daarom niet nodig om partijen (voor onbepaalde tijd) te onderbreken vanwege een regenbui, en zo was Wimbledon tennis 2010 een van de snelste toernooien ooit.

Behalve dan die partij tussen John Isner uit de VS en de Fransman Nicolas Mahut in de eerste ronde die de langste en daarom de langzaamste wedstrijd ooit was in de geschiedenis van ’s werelds oudste tennistoernooi. Maar liefst 3 dagen, 11 uur en 5 minuten en 183 games waren er nodig voor dit potje tennis alvorens de strijd om de vijfsetter beslecht kon worden met een uiteindelijke uitslag van 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68 in het voordeel van Isner.

Opmerkelijk was ook dat Federer voor het eerst in 7 jaar niet in staat was om een finaleplaats te bemachtigen. Berdych maakte een einde aan de Zwitserse droom door de als eerste geplaatste speler in vier sets uit het toernooi te wippen.

Bij de dames was er de verrassende terugkeer van de twee Belgische toppers Henin en Clijsters die al met tennis pensioen waren gegaan maar zich aardig wisten te handhaven. Sharapova verloor van Venus Williams, die vervolgens zelf sneuvelde tegenover Clijsters.

Deze laatste verloor vervolgens van Zvonareva die op haar beurt de finale verloor tegen Serena Williams die het Grand Slam evenement hiermee voor de vierde keer won. Haar zus Venus droeg haar tennis outfit op aan haar heldin Tina Turner.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top