Novak Djokovic – Alexander Zverev ATP Finals: gokken op weinig games

Voorbeschouwing en wedden finale ATP Finals
Bet Djokovic – Zverev

Vandaag, zondag 18 november, om 19:00 uur speelt Novak Djokovic in de tennisfinale van het eindejaarstoernooi in Londen tegen Alexander Zverev. De Serviër won het evenement voor de beste acht spelers van het jaar al vijfmaal en kan met een zesde titel op gelijke hoogte komen met Roger Federer. Voor Zverev is het pas zijn tweede deelname, nadat hij vorig jaar bleef steken in de groepsfase.

Hoe gaat het vandaag verlopen? Ik verwacht geen lange finale en tip de weddenschap ‘under 20,5 games’. De notering bij de bookmakers is redelijk.

Novak Djokovic – Alexander Zverev ATP Finals

Novak Djokovic heeft vier partijen op rij gewonnen in de O2 Arena. Zaterdag had hij weinig moeite met het ontmantelen van Kevin Anderson, de boomlange Zuid-Afrikaan die leunt op een kogelharde opslag.

Alexander Zverev had een zwaardere middag, die ondanks de 7-5 7-6 overwinning op Federer vervelend voor hem eindigde, toen in die beslissende tiebreak het publiek zich tegen hem keerde. Zverev had een punt onderbroken omdat een ballenjongen een bal in de baan liet rollen. Een prima reden om te pauzeren, maar veel fans vonden het overdreven en floten hem minutenlang uit.

Wanneer breekt Zverev echt door?

Wedden op ATP Finals tennis GettyAl een paar jaar is Zverev de onbetwiste vaandeldrager van zijn generatie. In mei 2017, als net twintigjarige, dook hij voor het eerst in de top tien, en sinds september van dat jaar staat hij onafgebroken in de tennis top vijf. Hij won drie masters, maar krijgt het niet voor elkaar om te presteren op de Grand Slams (check wedden op Australian Open voor zijn kansen in januari).

Inmiddels kloppen er alweer nog jongere spelers op de tennisdeur, zoals Stefanos Tsitsipas (ATP-15) en Denis Shapovalov (27). Voor de pers een reden om de Duitser, bijgenaamd Sascha, telkens te belagen met de vraag wanneer hij nou echt doorbreekt. Is het deze zondagavond?

Novak Djokovic onaantastbaar

Djokovic is vanaf deze zomer weer terug aan de top van het heren enkelspel. Nadat hij Roland Garros 2016 won, en daarmee zijn set van grand slams completeerde, laaide het innerlijke vuurtje wat minder hard op. De 31-jarige baseliner won vanaf Wimbledon zo ongeveer alle grote tennistoernooien en oogt deze week in de Engelse hoofdstad ook onaantastbaar.

Djokovic won in zijn vorige vier matches 84 procent van de punten op zijn eerste opslag, tegenover tegen de 80 voor Zverev. Waar hij vooral het verschil maakt is met het succes op de tweede service: 80,6 procent versus 50,6. Hij is zelf nog geen enkele keer gebroken en plaatste in 33 procent van de opslagspelletjes van de tegenstander een break (Zverev 11,6%).

Gokken op vlotte winst Djokovic

Wedden op tennis? Novak Djokovic staat voor de winst op 1.13 en gokken op een zege van Alexander Zverev levert je 6.50 x je inleg op. De Duitser heeft ondanks zijn finaleplek geen uitzonderlijk niveau laten zien deze week en daarom tippen we dat er minder dan 21 games gespeeld worden. De weddenschap ‘Under 20,5 games’ noteert 1.97 bij bookmaker Mr Green.