Ga naar hoofdinhoud

Djokovic wint van Kubot ATP Rome 2011

Voor Novak Djokovic (ATP-2) lijkt het een gewoonte te worden om een wedstrijd te winnen. Zelfs na drieëndertig wedstrijden en zes toernooien verder in 2011, weet de Serviër nog steeds niet wat verliezen is.

In de tweede ronde van het Internazionali BNL D’Italia toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome, won Djokovic gemakkelijk van qualifier Lukasz Kubot. De Pool Kubot verloor de eerste set binnen twintig minuten met 6-0. Pas in de tiende game van de wedstrijd, kwam hij op het scorebord. Het binnenslepen van deze game vierde hij dan ook alsof hij de wedstrijd gewonnen had. Tot groot vermaak van het Romeinse publiek. De tweede set won Djokovic uiteindelijk met 6-3.

In de derde ronde stuit de onoverwinnelijke Djokovic op Stanislas Wawrinka (ATP-14). Nadat de Zwitser Wawrinka in de eerste ronde veel moeite had met de lagergeklasseerde Italiaan Fognini, zo had hij dat vandaag ook met diens landgenoot Filippo Volandri (ATP-79).

Volandri, die in de eerste ronde ruim won van Thiemo De Bakker, verloor in drie sets van Wawrinka. De eerste set ging nog gemakkelijk met 6-1 naar de Zwitser. In de tweede set kwam Volandri knap terug en won deze met 6-3. De derde en beslissende set ging echter toch naar de nummer veertien van de wereld.

Ook Rafael Nadal (ATP-1) kwam vandaag in actie op het gemalen baksteen in Rome. Hij moest het opnemen tegen de thuisspelende qualifier Paolo Lorenzi (ATP-148). De 29-jarige Lorenzi bood erg goed tegenstand en was in de eerste en tweede set ook de bovenliggende speler. Hij won de eerste set in de tiebreak, maar verloor het tweede bedrijf met 6-4. Hierna was zijn verzet echter gebroken en won Nadal de beslissende set gemakkelijk met 6-0.

In de derde ronde zal Nadal het gaan opnemen tegen landgenoot Feliciano Lopez (ATP-40).

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top