Ga naar hoofdinhoud

Djokovic winnaar finale BNP Paribas Indian Wells

Het BNP Paribas heeft haar droomfinale gekregen. De mondiale nummer één mag het opnemen tegen een speler die in 2011 nog geen wedstrijd verloren heeft. De finale ging tussen Rafael Nadal [1] en Novak Djokovic [3] .

Wat geconcludeerd mag worden is dat beide spelers een enorm goed toernooi draaien. Zowel Nadal als Djokovic hebben dit toernooi nog maar één set ingeleverd. Het is zeker niet vreemd dat ze zich in Indian Wells thuis voelen, want beide spelers hebben ook al ervaring met de finale. In 2007 en 2009 won Nadal het toernooi en in 2008 wist Djokovic de titel te pakken.

De Servier straalt van het zelfvertrouwen, want door zijn 6-3 3-6 6-3 overwinning op Roger Federer [2] zal hij vanaf maandag op de nummer twee positie staan op de ATP-ranglijst. ‘’Het feit dat ik een plekje stijg op de ranglijst, maakte deze overwinning extra mooi. Het is namelijk al even geleden dat de top-2 uit andere namen bestond dan Federer en Nadal.

Mijn volgende doel is nu om dit toernooi te winnen en ik ben er zeker van overtuigd hiervoor ook de capaciteiten heb.’’, aldus Djokovic.
Rafael Nadal won zijn halve finale met 6-4 6-4 van Juan Martin Del Potro. Zoals we niet anders gewend zijn, waren er na afloop vooral lovende worden over Del Potro. Over zijn kansen in de finale had Nadal weinig bijzonders te melden.

Djokovic en Nadal zijn geen onbekende voor elkaar. In maar liefst 23 wedstrijden, wist de Spanjaard er 16 naar zichzelf toe te trekken. De laatste finale tussen beide spelers was in 2010. In de finale van de US Open versloeg Nadal in twee sets de Serviër.

In de finale won Djokovic in 3 sets van Nadal met 4-6, 6-3 en 6-2. Dit was zijn 20ste zegen op rij. In de eerste set had Nadal nog wat in te brengen maar de andere twee sets had Nadal geen antwoord op het gevarieerde spel. Met de zege in Indian Wells is Djokovic gestegen naar de 2de plek op de ATP ranglijst.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top