Ga naar hoofdinhoud

Djokovic vs Federer en Nadal vs Del Proto halve finale BNP Paribas

De strijd om de tweede plek op de ATP-ranglijst gaat vandaag haar climax bereiken. Roger Federer [2] zal zijn uitdager Novak Djokovic [3] moeten verslaan om zijn huidige positie te behouden.

De winnaar van dit duel gaat naar de finale op het BNP Paribas. In de kwartfinale versloeg Federer met 6-3 6-4 zijn landgenoot Wawrinka [12]. Novak Djokovic won op zijn beurt met 6-2 6-4 van Gasquet [18].

Het gat op de ranglijst bedraagt 165 punten. Met een overwinning van Djokovic pakt hij de tweede positie en slaat hij ook meteen een gat met Federer. Afgaande op eerdere resultaten van dit jaar, lijken de grootste winkansen ook voor de Serviër.

In 2011 won hij al 14 wedstrijden op rij. Ook in Indian Wells lijkt Djokovic zijn draai gevonden te hebben. In drie wedstrijden voor de kwartfinale verloor hij slechts 6 games.

Ook in de onderlinge resultaten staat de Serviër er beter voor. Alleen al in dit jaar versloeg hij twee maal Federer. De meeste recente ontmoeting was in Dubai. In de finale verloor de Zwitser met 3-6 3-6.

De andere plek in de finale zal worden bezet door de winnaar uit het duel tussen Nadal en Del Potro. De Argentijn heeft een dagje langer rust gehad, want hij kreeg in de kwartfinale een walk-over. Of hij door dit voordeel in staat is om voor een stunt te zorgen, blijft maar de vraag. De mondiale nummer één speelt namelijk een uitstekend toernooi in Amerika. Dat kan over zijn seizoen niet gezegd worden, want mocht hij morgen winnen, dan wordt het pas zijn eerste finale van het jaar.

De partij tussen Djokovic en Federer vangt rond 21:30u Nederlandse tijd aan. Nadal – Del Potro begint rond 20:00u Nederlandse tijd.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top