Ga naar hoofdinhoud

Djokovic verslaat Nadal US Open 2011

Novak Djokovic (ATP-1) heeft afgelopen nacht, na de Australian Open en Wimbledon, ook de US Open Tennis op zijn naam geschreven. In een geweldige finale was de 24-jarige Serviër in vier sets te sterk voor Rafael Nadal (ATP-2).

Djokovic, die in de halve finale nog twee wedstrijdpunten moest wegwerken tegen Roger Federer, is bezig aan een droomjaar. Hij won tot nu toe al tien ATP-toernooien en heeft slechts twee keer een nederlaag moeten incasseren. Een van deze twee nederlagen was zelfs dankzij een opgave. Bovendien heeft Djokovic nu zes keer op rij gewonnen van zijn rivaal Nadal. In de editie van 2010 stonden Djokovic en Nadal ook tegenover elkaar, maar toen ging de overwinning uiteindelijk naar de Spanjaard.

Nadal pakte in zowel de eerste als in de tweede set een 2-0 voorsprong, maar vanaf die momenten schakelde Djokovic een tandje bij en ging Nadal ten onder. De eerste set wist ”The Djoker” met 6-2 te winnen en de tweede met 6-4.

Ook in de derde set deed Nadal er alles aan om zijn tegenstander het vuur aan de schenen te leggen. Hij wist tot drie keer toe een break achterstand goed te maken en sloeg daarna toe in de tiebreak. Deze wist de 25-jarige Spanjaard met 7-3 te winnen.

Aan het begin van de vierde set onderding Djokovic een behandeling aan een rugblessure, maar dit ging niet ten koste van zijn spel. Hij kwam op een comfortabele 3-0 voorsprong en gunde Nadal in deze laatste set nog maar slechts een game.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top