Ga naar hoofdinhoud

Djokovic – Nadal finale Roland Garros 2012: vervolg na regen

Roland Garros 2012, finale Djokovic – Nadal. Straks, maandag 11 juni, om 13.00 uur wordt de finale van de Grand Slam in Parijs tussen Nadal en Djokovic hervat. Gisteren moest de match worden gestaakt wegens voortdurende regenval.

Bij een stand van 6-4 6-3 2-6 en 1-2 ging het regenzeiltje gisterenavond om 18.50 uur niet meer van het Franse gravel. Rafael Nadal begint vanmiddag met een voorsprong aan de partij maar Novak Djokovic gaat in de vierde set aan de leiding.

De finale van Roland Garros 2012 gaat de boeken in met mogelijk een nieuw record. Wint Rafael Nadal de finale partij dan is hij de eerste die zeven maal Roland Garros wint. Gaat de hoofdprijs naar Novak Djokovic dan is de Serviër de derde in de tennis geschiedenis die vier Grand Slams op rij wint.

Het wordt vanmiddag dus smullen met het vervolg van de Roland Garros finale. Twee grootheden op het gravel en een tussenstand die nog alle kanten op kan gaan. Bovendien zal de heren finale, die overigens pas voor de tweede maal niet op zondag wordt uitgespeeld, nog waarschijnlijk de hele middag voortduren; Nadal is de opper tennisgod op gravel en Djokovic nummer één op de wereldranglijst.

De finale Roland Garros bij de vrouwen werd afgelopen zaterdag gewonnen door Maria Sharapova. In de finalepartij versloeg zij met 6-3 en 6-2 Sara Errani. Sharapova zei ‘sprakeloos’ te zijn over haar overwinning, maar wist nog wel uit te brengen: “Voor mij was dit een lange weg. Het duurde lang. Acht jaar geleden was mijn doorbraak en ik ben nu zo blij met deze zege. Deze Grand Slam ontbrak nog en het is ook nog eens de vierde.”

Hoe zal de heren finale aflopen? Rafael Nadal is de favoriet voor de overwinning en start bovendien met een voorsprong aan het vervolg van de finale.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top