Ga naar hoofdinhoud

Djokovic naar kwartfinale US Open Tennis 2011

Novak Djokovic heeft zich na een lang gevecht geplaatst voor de kwartfinale van de US Open Tennis 2011. De 24-jarige Serviër wist in straight sets te winnen van de als 22e geplaatste Alexandr Dolgopolov.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren er twee spelers te zien die alles gaven voor ieder punt. Deze eerste set mondde dan ook uit in een tiebreak, die met maarliefst 16-14 naar Djokovic ging. De Serviër wist de tiebreak pas op zijn vijfde setpunt binnen te slepen. Ook Dolgopolov kreeg genoeg kansen, maar hij liet zijn vier setpoints onbenut.

Dankzij het verlies van de eerste set, liet de Oekraïner een mentale tik op. Dit resulteerde uiteindelijk in een vroege dubbele break in de tweede set. De 22-jarige Dolgopolov kon nog één break goedmaken, maar kon niet voorkomen dat de huidige nummer één van de wereld ook de tweede set pakte. De derde set set ging uiteindelijk met 6-2 naar Djokovic.

Serena Williams (WTA-27) heeft zich geschaard bij de laatste acht dames van de US Open Tennis 2011. De 29-jarige Amerikaanse was in de vierde ronde in straight sets te sterk voor de zes jaar jongere Ana Ivanovic (WTA-19). In een wedstrijd met veel windstoten, trok de drievoudig US Open winnares de wedstrijd met 6-3 en 6-4 naar zich toe.

Ook Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-16) plaatste zich voor de kwartfinales. De pas 20-jarige Russin wist in drie sets te winnen van top 10 speelster Francesca Schiavone (WTA-8). In een mooi gevecht tussen twee aanvallende speelsters trok Pavlyuchenkova de wedstrijd met 5-7 6-3 en 6-4 over de streep. Hiermee behaalde ze ook direct haar beste prestatie ooit op de US Open Tennis. Haar beste prestatie voorheen, was een vierde ronde in 2010.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top