Ga naar hoofdinhoud

Djokovic naar finale australian open 2011

Ook Roger Federer is uitgeschakeld op de Australian Open. Zijn Servische tegenstander Djokovic versloeg Federer in drie sets: 7-6, 7-5 en 6-4. Gisteren werd Rafael Nadal al naar huis gestuurd door Ferrer.

De finale van de Australian Open zal gaan tussen Djokovic en Murray of Ferrer. Morgen zullen Murray en Ferrer uitmaken wie de finaleplaats bemachtigt. Tegen alle verwachtingen in zal de finale dus zonder Nadal of Federer zijn.

Djokovic kan op de Australian Open zijn tweede grandslam titel veroveren, in 2008 won de Serviër ook al in Melbourne. Voor Federer is het de vierde achtereenvolgende grandslam die hij niet wint en dat is even slikken voor de man die meest gewend was met de titel naar huis te gaan.

Rafael Nadal, die gisteren door zijn landgenoot Ferrer werd uitgeschakeld, zal thuis in Spanje een medisch onderzoek ondergaan alvorens hij beslist wanneer hij weer gaat tennissen. Nadal kampt mogelijk met een hamstringblessure maar laat zich daar niet al te zeer over uit. Vrijdag keert Nadal terug naar Spanje.

Zijn blessure liet Nadal er niet van weerhouden de partij tegen Ferrer uit te spelen. “Ik haat opgeven”, zei Nadal na afloop van de match. “Vorig jaar moest ik ook al opgeven en dat wilde ik niet nog een keer. Het was een moeilijke dag voor me. Het was duidelijk dat ik niet op mijn best was, ik liep al in het begin een probleem op en daarna was de wedstrijd over.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top