Ga naar hoofdinhoud

Djokovic in Miami weer de winnaar

Novak Djokovic (ATP-2) blijft nog steeds ongeslagen in 2011. Ditmaal was hij de sterkste tijdens het ATP Sony Ericsson Open in Miami. In de finale versloeg de 23-jarige Serviër Rafael Nadal met met 4-6 6-3 7-6(4).

Djokovic begon moeizaam aan zijn finale en kwam snel met 5-1 achter in de eerste set. Hierna begon de motor van de nummer twee van de wereld te lopen. Hij pakte een break terug en kwam terug tot 5-1. Voor een eerste set bleek dit niet genoeg, Nadal serveerde de set uit en won de eerste set met 6-4.

In de tweede set liet Djokovic zien, waarom hij dit jaar nog steeds ongeslagen is. Met zijn formidabele forehand en sterke service hield hij Nadal goed onder druk. De Spanjaard die vorige maand in Indian Wells ook de finale van Djokovic verloor, verloor de tweede set met 6-3.

In de allesbeslissende set ging alles gelijk op. Er waren dan ook voor beide spelers geen breekkansen te noteren. Dit mondde uit in een tiebreak, waarin Djokovic snel op een 6-2 voorsprong kwam. Nadal kon nog twee punten winnen, maar na drie en half uur kon Djokovic opnieuw zijn armen in de lucht steken.

Novak Djokovic kan dankzij deze overwinning 1000 punten bij laten noteren voor de wereldranglijst. Hier gaan wel 10 punten vanaf, van zijn prestatie van vorig seizoen. Naast de punten voor de ranglijst, heeft de Serviër ook $611,000 verdient. Rafael Nadal moet genoegen nemen met $298,200.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top