Ga naar hoofdinhoud

Djokovic favoriet Sony Ericson Open Miami

Op 21 maart is het ATP-1000 toernooi, de Sony Ericson Open, in Miami van start gegaan. Op het Amerikaanse hardcourt komen tot en met 3 april alle toppers in actie. De 32 geplaatste spelers, genieten in de eerste ronde van een bye.

Onder deze 32 geplaatste spelers vallen ook Novak Djokovic en Rafael Nadal. Beide stonden zondag nog tegenover elkaar tijdens de finale in het ATP-1000 toernooi in Indian Wells. De Serviër was in drie sets te sterk voor Nadal, waardoor hij naar een tweede plaatst op de wereldranglijst steeg. Door deze overwinning is Djokovic nog ongeslagen in 2011. Roger Federer, die een plek moest inleveren, vinden we nu terug op een derde plaats. De Spanjaard Nadal blijft de lijst aanvoeren.

Novak Djokovic wordt door Unibet als de grote favoriet gezien, om ook in Miami het toernooi te eindigen als winnaar. Dit is te zien aan de 3,00 quotering. Overige favorieten zijn Nadal met 3,75, Federer met 4,75 en Andy Murray met een quotering van 9,00. Gevaarlijke outsiders voor de overwinning zijn de van een blessure teruggekeerde Del Potro met 12,00, de Zweed Soderling met 20,00 en de Tsjech Berdych met een quotering van 50,00. Mocht de winnaar van 2010, Andy Roddick, het toernooi opnieuw op zijn naam schrijven, dan kunt u 50 keer uw inzet terug krijgen.

Voor Nederland is in dit toernooi Robin Haase actief, hij moet in de eerste ronde zien af te rekenen met de Serviër Janko Tipsarevic (ATP-44). De twee speelden één keer eerder tegen elkaar, in 2008 was Robin Haase met 6-4 1-6 6-3 te sterk. De winnaar van deze partij zal het gaan opnemen tegen de als achttien geplaatste Kroaat Marin Cilic.

In het kwalificatie toernooi, probeerde Igor Sijsling zich als tweede Nederlander te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Hij verloor in de eerste kwalificatie ronde van Bjorn Phau. Het werd 6-4 2-6 2-6 voor de Duitser. Hierdoor blijft Robin Haase de enige Nederlander in het hoofdtoernooi.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top