Ga naar hoofdinhoud

Djokovic en Murray naar de volgende ronde

De Servische tennisser Novak Djokovic heeft op het toernooi van Peking met gemak de Chinees Mao-Xin verslagen. Mao-Xin mocht middels een wildcard deelnemen aan het toernooi.

Djokovic versloeg de Chinees met 6-1 en 6-3 en bereikt hiermee de tweede ronde van het toernooi. Vorig jaar won de Serviër het toernooi in China. Djokovic over het toernooi: “Het voelt erg goed om terug te zijn op de baan die me zoveel succes gebracht heeft. Ik kijk uit naar een finale met Andy. We hebben al een tijd niet tegen elkaar gespeeld.”

Ook Andy Murray bereikte zonder al teveel moeite de tweede ronde. Murray moest het opnemen tegen Paul-Henri Mathieu en won de partij met 6-2 en 6-3. Mochten Murray en Djokovic elkaar in de finale treffen dan zal Murray moeten winnen om de onderlinge overwinningen op een gelijk niveau te krijgen. In 2009 troffen de twee elkaar voor het laatst in Miami. Andy Murray won toen in twee sets met 6-2 en 7-5.

In China treft Djokovic in zijn volgende partij Mardy Fish. Murray zal in de volgende ronde Albert Montanes ontmoeten. Montanes won zijn vorige partij op de China Open van de Kazachstaanse tennisser Andrey Golubev. Gobulev hield het bij 3-0 in de tweede set voor gezien en Montanus won daarmee met 6-2 en 3-0. Gobulev verloor kortgeleden in de finale van het toernooi in Kuala Lumpur van Youzhny.

Afgelopen zomer verloor Murray, door vermoeidheid, in de derde ronde van de US Open van Wawrinka. Murray gaf toen tegenover de Engelse Telegraph aan te moeten werken aan zijn conditie. “In dat duel was ik fysiek niet erg sterk. Daar ben ik erg teleurgesteld over. Na een paar sets was ik al moe, iets wat me al lang niet meer is overkomen. Ik moet dus aan mijn conditie werken. De laatste jaren was mijn fitheid juist heel goed, maar in de afgelopen periode is dit een beetje afgenomen. Ik moet er dus voor zorgen dat ik snel weer in topvorm kom.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top