Ga naar hoofdinhoud

De Bakker uitgeschakeld ABN AMRO World

Thiemo de Bakker is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken. Hij verloor met 6-4 6-4 van Mikhail Youzhny. Ondanks een prima partij van de Nederlander, kwam hij toch tekort tegen de Rus. Vooral de onnodige fouten hebben hem de overwinning gekost.

Youzhny mag het nu op gaan nemen tegen titelverdediger Soderling. De Zweed won in drie sets van Kohlschreiber. “Ik werd te snel onder druk gezet, als ik niet goed serveerde, kwam ik in problemen. Twee keer speelde ik een mindere game en dan staat hij er. Dat maakt hem ook zo goed.’’ aldus De Bakker na zijn verloren partij.

Mikhail Youzhny speelde ook niet zijn beste tennis, maar wist toch te winnen. Hij komt nu uit tegen Soderling, die de Duitser Kohlschreiber versloeg met 3-6 7-5 7-6(5). De Rus aast op revanche, want Soderling versloeg hem vorig jaar in de finale van het ABN Amro Tournament.

Verder zijn vandaag alle kwartfinalisten bekend geworden. Ivan Ljubicic wist het sprookje van Benoit Paire aan diggelen te tennissen. Met 6-0 6-4 versloeg hij de Fransman eenvoudig. Zijn tegenstander in de kwartfinale is Baghdatis. De Cyprioot, die eerder Murray en Lopez versloeg, heeft gisteren genoten van een rustdag.

De andere kwartfinale in de onderste helft van het speelschema is die tussen Berdych [4] en Tsonga [8]. De eerstgenoemde wist zich gisteren ternauwernood te plaatsen bij de laatste acht. In drie sets ( 6-4 4-6 7-5 ) versloeg hij Tursunov. Het was opvallend dat Berdych er veel moeite mee had, want de Rus staat op plaats 151 in de ATP-ranking.

Andy Murray maakt na vandaag alsnog kans op een titel. Samen met zijn broer Jamie heeft hij zich in het dubbelspel geplaatst voor de kwartfinale.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top