Ga naar hoofdinhoud

De Bakker naar de US Open

Vanaf maandag 31 augustus tot en met 12 september 2010 vindt het laatste Grand Slam toernooi van dit jaar plaats.

Enige Nederlander die aan de US Open meedoet is Thiemo de Bakker. De Bakker hoort weer tot de beste vijftig tennissers van de wereld. Hij steeg onlangs met vijf plaatsen naar nummer 48 op de wereldranglijst.
Nederlander Robin Haase steeg veertien plaatsen en staat 83e op de lijst.

hiemo de Bakker is rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi in New York en treft in de eerste ronde van US Open een qualifier. De Bakker plaatste zich in januari eveneens rechtstreeks voor het eerste Grand Slam toernooi van het jaar in Australië en ook voor Roland Garros.

Misa Krajicek, Matwe Middelkoop en Arantxa Rus hebben zich niet weten te kwalificeren.

De Bakker (Den Haag, 19 september 1988), is momenteel de hoogst geklasseerde Nederlandse tennisser op de ATP Rankings. Op de leeftijd van zeventien jaar wist De Bakker het jeugdtoernooi van Wimbledon al te winnen en was daarmee de eerste mannelijke Nederlander die deze titel behaalde. In 2006 behaalde De Bakker de halve finale van het jeugdtoernooi van Roland Garros.

In april van dit jaar drong De Bakker voor het eerst door naar de halve finale van een ATP-toernooi. In Barcelona versloeg hij onder meer Ferrero en Tsonga. Laatstgenoemde was de eerste speler uit de top-10 die hij versloeg. In mei 2010 haalde De Bakker de tweede ronde van Roland Garros en was het voor hem de eerste keer dat hij de eerste ronde van een grandslamtoernooi doorkwam.

Favorieten voor de winst op de US Open zijn Roger Federer en Rafael Nadal. Federer kan de US Open voor de zesde keer op rij winnen en zou dan daarmee recordhouder worden. Momenteel deelt hij het record met Sampras en Connors die de US Open ook 5 maal wisten te winnen.

De winnaar van de US Open in 2001, Lleyton Hewitt, zal zonder coach op het toernooi aantreden. Nathan Healy heeft Hewitt sinds vorig jaar augustus gecoacht en was ook een aantal maal de dubbelpartner van Hewitt.

Healy stopt na slechts een jaar al als coach omdat hij meer tijd aan zijn gezin wil besteden, aldus de manager van Hewitt, David Drysdale.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top