Ga naar hoofdinhoud

Davis Cup tennis: Nederland verliest met 2-3 en Kroatië in Wereldgroep

Davis Cup, tennis Nederland – Kroatië. Nederland heeft in Amsterdam in de promotiewedstrijd van de Davis Cup met 2-3 verloren van Kroatië. Daardoor komt Nederland in 2015 uit in de Europees Afrikaanse zone van de landencompetitie, terwijl Kroatië mag optreden in de Wereldgroep.

Davis Cup – Kroatië in Wereldgroep

Robin Haase – Mate Delic 3-6 4-6 6-4 6-1 6-4. Oranje ging de slotdag van de Davis Cup in met een 1-2 tussenstand en wist dat het dus de twee partijen in het heren enkelspel van zondag moest winnen. Kopman Robin Haase had zijn handen vol aan de 21-jarige Mate Delic.

Op het trage gravel in de Amsterdamse Ziggo Dome ontspon zich een opwindende strijd. In de eerste twee sets waren Haase en Delic aan elkaar gewaagd en werd het verschil gemaakt doordat Delic efficiënter omsprong met zijn breakpoints.

Robin Haase wint in 5 sets

Vanaf de derde set kon Robin Haase zijn surplus aan ervaring in best of five partijen aanspreken. Steeds vaker keerden de rally’s in zijn voordeel en op 5-4 plaatste hij de beslissende break. In de vierde set nam Haase snel een dubbele break voorsprong.

Het uitzinnige publiek kreeg dus een vijfde set voorgeschoteld, waarin Haase zijn eerste opslaggame nog afstond, maar met twee tegenbreaks de match won en de stand op 2-2 bracht.

Thiemo de Bakker – Marin Cilic

6-7(4) 6-4 6-2 7-5. Coach Jan Siemerink gaf Thiemo de Bakker het vertrouwen en bestrafte daarmee Igor Sijsling voor zijn fletse optreden van vrijdag, waarin hij tegen Delic wederom liet blijken fysiek te kort te komen. Bovendien is De Bakker dol op grote evenementen zoals de Davis Cup en zoekt hij in tegenstelling tot Sijsling wel contact met het publiek.

Tegen Marin Cilic, vorige week de winnaar van het US Open, was Thiemo de Bakker echter niet opgewassen. Hij gooide de trukendoos open met speelse dropshots en down the line passeerslagen en kwam, aangezien Cilic na een feestweek vermoeid en ongetraind was, nog best ver ook. Uiteindelijk gaf de klasse van Marin Cilic de doorslag.

In de slotset dwong De Bakker in twee opslaggames van Cilic meerdere breakpoints af en telkens repareerde de lange Kroaat de schade met secure, snoeiharde opslagen. Op 5-5 gaf De Bakker de partij definitief uit handen met twee unforced errors, waarna Marin Cilic snel naar 7-5 sprintte.

Jan Siemerink

“Verliezen is nooit leuk”, sprak Siemerink na afloop van de Davis Cup. “Op papier had je na vrijdag op 2-0 moeten staan, maar dat is op papier. In de praktijk blijkt het toch altijd anders te lopen. Ik kan alle jongens die verloren hebben niets verwijten. Ze hebben er alles aan gedaan.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top