Ga naar hoofdinhoud

Davis Cup Live Stream: Frankrijk – Zwitserland Roger Federer verliest

Tennis, Davis Cup. Gastheer Frankrijk en Zwitserland houden elkaar na de eerste dag van de finale van de Davis Cup in evenwicht. Stan Wawrinka klopte Jo-Wilfried Tsonga in vier sets (6-1 3-6 6-3 6-2) en Gael Monfils trok de stand gelijk door Roger Federer in drie sets (6-1 6-4 6-3) van de baan te vegen. Lees hier alles over de Australian Open tennis.

Het met een gravelbaan opgetuigde stadion Stade Pierre Mauroy te Lille zat stampvol om te kijken naar de eindstrijd van het enige landentoernooi dat het herentennis kent. Volgens de officiële telling waren er 27.432 stoeltje bezet in het onderkomen van de voetbalclub Lille. Dat is een record. Nooit eerder kwamen zoveel mensen opdraven voor een tennismatch.

Stan Wawrinka – Tsonga 3-1

Stan Wawrinka stond jarenlang bekend als een mentaal onevenwichtige speler. De 29-jarige winnaar van de Australian Open bewees tegen Tsonga dat hij zich steeds beter kan wapenen tegen zaken als stress en twijfels. Het massaal uitgerukte publiek was uiteraard op de hand van Tsonga, maar de Zwitser trok de eerste set in slechts 26 minuten naar zich toe: 6-1.

Op gravel is het lastiger om winners te slaan dan op pakweg gras. Toch kreeg Wawrinka in de hele partij 61 winners langs zijn Franse opponent geslagen. Een ander belangrijk verschil was het rendement op de tweede service. Wawrinka won bijna twee derde van de punten op die opslag, Tsonga slechts één derde. Tsonga stond daardoor permanent onder druk in zijn opslaggames en werd uiteindelijk vijf keer gebroken.

Tsonga mokte over het gebrek aan steun van het publiek. “Toen de teams werden aangekondigd werd er meer voor Stan en Roger geklapt dan voor ons”, aldus Tsonga. Gael Monfils zette het publiek naar zijn hand met zijn handgebaren, energieke manier van spelen en soms clownesque manoeuvres.

Roger Federer – Monfils 0-3

Monfils is een geweldige gravelspeler doordat hij aanvoelt hoe een tennisser optimaal kan bewegen op de gravelsteentjes. Hij glijdt als een schaatser over de oranje brokjes, slaat vanuit spagaatstand en keert om daar waar andere spelers tuimelen. Zijn bijnaam luidt “Sliderman”.

Federer kon, vermoedelijk deels door zijn rugklachten, geen vuist maken tegen Monfils. Het rendement uit zijn opslag was te laag, het aantal errors te hoog (29 versus 18). Na één uur en drie kwartier kon hij zijn tas weer inpakken.

Davis Cup dubbels

Zaterdag om 15:30 begint het dubbelspel. Momenteel hebben de captains van beide landen Juliel Benneteau en Richard Gasquet (Frankrijk) plus Marco Chiudinelli en Michael Lammer (Zwitserland) ingeschreven door de match. De kans is groot dat vlak voor de partij de samenstellingen nog veranderen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top