Ga naar hoofdinhoud

Davis Cup 2015 uitslagen: Zwitserland klopt Nederland met 4-1

Davis Cup 2015 – uitslag tennis. Nederland zal in 2016 niet uitkomen in de wereldgroep van de Davis Cup. De Nederlandse ploeg werd afgelopen weekend in Genève met 4-1 verslagen door regerend kampioen Zwitserland.

Zie onderaan alle uitslagen van dit weekend.

Davis Cup 2015 – uitslagen

De slotdag van de ontmoeting op hardcourt tussen Zwitserland en Nederland werd geopend door Roger Federer en Thiemo de Bakker. De stand was op dat moment 2-1 in Zwitsers voordeel. Verlies tegen Federer zou gelijk ook betekenen dat de missie van Oranje om de wereldgroep te bereiken, zou zijn mislukt. Maar het was niet zozeer die druk die leidde tot het kansloze verlies van De Bakker, alswel de enorme klasse van Federer.

De tennis nummer twee van de wereld had De Bakker vrijdag aan het werk gezien tegen Stan Wawrinka. De Westlander dwong de wereldtopper toen tot een vijfsetter. Maar Roger Federer was precies een week na de verloren finale van het US Open, op geen vermoeidheid of desinteresse te betrappen. In een uur en 45 minuten veegde hij De Bakker van de baan: 6-3 6-2 6-4.

Lees ook: wedden op tennis

Roger Federer – Thiemo de Bakker 3-1

Stan Wawrinka Roger Federer Davis Cup GettyBeide mannen waren ook op vrijdag en zaterdag in actie gekomen, met als verschil dat Thiemo de Bakker tweemaal een vijfsetter afwerkte en Federer ook vrijdag een vlotte driesetter speelde. Bovendien is dit wekelijkse kost voor Federer, terwijl De Bakker niet gewoon is, dat hij in weinig dagen veel matches speelt. Gevolg was dat Roger Federer zijn opponent alle kanten op kon sturen, waardoor De Bakker geen gelegenheid om zijn beslist wel listige slagenarsenaal te tonen. Hij dwong geen enkel breakpoint af.

Bij de stand van 3-1 was het game over, maar om het publiek nog te vermaken, kwamen Henri Laaksonen en debutant Tim van Rijthoven in actie in de Davis Cup. Laaksonen won met 7-6 6-3. Bondscoach Jan Siemerink maakte daarna de balans op: “We hebben het grote klassenverschil aardig gecompenseerd met hard vechten. Ik heb de hele week met deze groep als positief ervaren.”

Thiemo de Bakker dacht er hetzelfde over. “‘Het waren drie zware dagen, maar ik denk dat we het goed hebben gedaan. Ik denk dat weinig mensen ervan uit gingen dat we hier de druk er nog een beetje op zouden krijgen.” Die opinie werd gevoed door de absentie van kopman Robin Haase en dubbelspecialist Jean-Julien Rojer.

2,90 voor je euro bij de bookmakers als België wint!

Finale Davis Cup 2015

Nederland speelt volgend jaar in de Europese zone van de Davis Cup, waarin het weer een play-offduel voor promotie af kan dwingen. De Davis Cup finale gaat dit jaar tussen Groot-Brittannië en België.

Uitslagen Davis Cup 2015

Zwitserland – Nederland

18 september
Stan Wawrinka – Thiemo de Bakker (2-6, 6-3, 4-6, 6-3, 7-5)
Roger Federer – Jesse Huta Galung (6-3, 6-4, 6-3)

19 september
Roger Federer / Marco Chiudinelli – Thiemo de Bakker / Matwé Middelkoop (6-7, 6-4, 6-4, 4-6, 1-6)

20 september
Roger Federer – Thiemo de Bakker (6-3 6-2 6-4)
Henri Laaksonen – Tim van Rijthoven (7-6 6-3)

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top