Ga naar hoofdinhoud

Davis Cup 2015 eerste ronde live stream: VS – Groot-Brittannië fraai affiche

Davis Cup 2015 – tennis. De Wereldgroep van de Davis Cup met daarin de beste zestien tennislanden werkt van vrijdag 6 tot en met zondag 8 maart de achtste finales af. Een van de fraaiste affiches is de VS tegen Groot-Brittannië in het Schotse Glasgow.

Zie onderdaan het programma Davis Cup eerste ronde

Davis Cup 2015 – tennis

Voor het Nederlandse team is het afwachten wie vanaf 17 juli de tegenstander wordt in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone Groep 1. De twee opties zijn Zweden en Oostenrijk, die dit weekend hun krachten meten in de eerste ronde van Groep 1. Komt het team van bondscoach Jan Siemerink de tweede ronde door, dan heeft Oranje recht op een promotie/degradatieduel voor de Davis Cup Wereldgroep in september.

Tegen Zweden heeft Nederland al ruim twintig jaar niet meer gespeeld. Oostenrijk was in september 2013 te Groningen weerloos tegen Nederland: 5-0.

Groot-Brittannië – Verenigde Staten

Davis Cup Andy en Jamie Murray GettyHet thuisland koos het indoor hardcourt in de Emirates Arena te Glasgow aangewezen als locatie voor de twintigste ontmoetingen tussen de grondleggers van de Davis Cup. Team USA heeft elf van de negentien eerdere matches gewonnen. De Britten sloegen echter in de laatste ontmoeting toe in het hol van de leeuw, in San Diego (1-3).

De grote troef aan de kant van Groot-Brittannië is uiteraard Andy Murray, eind januari nog finalist op het Australian Open. De nummer vijf van de wereld heeft negentien van zijn 21 optredens in het enkelspel van de Davis Cup gewonnen. Dubbelen levert een kleinere kans op succes op met vier zeges en vijf nederlagen.

Favorieten bookmakers: Frankrijk 3,25, Servië 3,50, Canada 6,50 en Australië 7,00

Broertjes Bryan vs broertjes Murray?

Het Amerikaanse team beschikt over de Bryan brothers, het meest succesvolle herendubbel in geschiedenis van het tennis. Bob won 27 van zijn 33 optredens in de dubbel, tweelingbroer Mike staat op 24 uit 29.

Het Britse dubbel zal vermoedelijk bestaan uit Jamie Murray en Dominic Inglot, alhoewel ze nooit eerder samen een competitieve wedstrijd hebben gespeeld. Het publiek hoopt uiteraard op een dubbel tussen enerzijds de broertjes Bryan en anderzijds de broertjes Murray.

Bepalend voor winst of verlies is of James Ward een puntje weet te behalen in het enkelspel. De nummer 111 van de wereld treft twee mannen die in de top vijftig van de wereldranglijst staan: John Isner (twintige) en Donald Young (47).

Programma Davis Cup wereldgroep

Kijk hier voor het volledige programma overzicht: Eerste ronde Davis Cup 2015

Frankrijk – Duitsland
Verenigde Staten – Groot Brittannië
Tsjechië – Australië
Italië – Kazachstan
Brazilië – Argentinië
Kroatië – Servië
Japan – Canada
België – Zwitserland

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top