Ga naar hoofdinhoud

Davis Cup 2014: Nederland verliest van Tsjechië na nederlaag De Bakker

Davis Cup 2014 – tennis. Nederland heeft helaas in en tegen Tsjechië het onderspit moeten delven in de eerste ronde van de Wereldgroep van de Davis Cup. Thiemo de Bakker werd gisteren door Tomas Berdych met 6-1 6-4 en 6-3 verslagen.

En die winst was voor de Tsjechen voldoende om de eerste ronde te winnen. De stand Tsjechië – Nederland kwam op 3-1 en de uitkomst van de vijfde match tussen Stepanek en Sijsling kon geen soelaas meer bieden voor Nederland.

Vermoeide Robin Haase vervangen

Thiemo de Bakker verving de te vermoeide Robin Haase die op vrijdag en zaterdag lange partijen speelde. Haase won afgelopen vrijdag in vijf sets van Radek Stepanek maar verloor op zaterdag met Jean-Julien Rojer de dubbelpartij in de Davis Cup tegen Tomas Berdych en Radek Stepanek met 7-5 1-6 7-6 (2) 7-6 (4).

Het was voor het eerst sinds 2009 dat Nederland weer in de Wereldgroep van de Davis Cup speelde. Afgelopen september won Nederland in Groningen in de play offs van Oostenrijk en wist daarmee een plekje in de Wereldgroep af te dwingen.

Nederland komt in september weer in actie in de Davis Cup. Dan wordt wederom in de play offs gestreden om een plaats in de Wereldgroep. Tsjechië speelt in de volgende Davis Cup ronde tegen Japan.

Advertorial

Unibet Casino

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top