Ga naar hoofdinhoud

Davis Cup 2013 Servië – Tsjechië finale: Novak Djokovic wint weer

Davis Cup 2013. Vrijdag 15 tot en met zondag 17 november is de Belgrade Arena in de hoofdstad van Servië het strijdtoneel van de finale van de Davis Cup. Thuisland Servië gaat tegen Tsjechië voor de tweede maal in zijn geschiedenis de landenwedstrijd winnen.

Novak Djokovic stabiele topper

In 2010 stond Servië voor het eerst in de finale van de Davis Cup en gelijk werd de titel bijgeschreven. Frankrijk werd met 3-2 verslagen. Ten opzichte van drie jaar geleden is Servië tegelijk versterkt en verzwakt. Versterkt omdat Djokovic in de afgelopen drie jaar is getransformeerd van subtopper met uitschieters, in een zeer stabiele topper die bijna elk toernooi waarin hij start tot de finale reikt. Verzwakt omdat Viktor Troicki vanwege een schorsing ontbreekt, waardoor de anonieme Ilija Bozljac een selectie kon afdwingen.

De drie sleutelduels in de Davis Cup finale 2013 zijn de partijen Novak Djokovic – Tomas Berdych, Janko Tipsarevic tegen Radek Stepanek en de dubbel. In de afgelopen drie jaar wonnen de Tsjechen zes van de zeven dubbels en Servië slechts vier van de acht.

Novak Djokovic – Tomas Berdych

De huidige nummer twee van de wereld, Djokovic, won de finale van de ATP World Tour Finals afgelopen maandag van Rafael Nadal met foutloos spel. De ondergrond bestond tijdens die finale in Londen uit indoor hardcourt en ook in Belgrado zal daarop worden gespeeld. Sinds hij in 2004 zijn land voor het eerst mocht vertegenwoordigen, heeft Djokovic 24 partijen gewonnen en zeven verloren.

Berdych speelt sinds 2003 in de Davis Cup en heeft momenteel een saldo van 25 keer winst en twaalf keer verlies. Hij is niet te beroerd om zijn verantwoordelijk te nemen in het dubbelspel en heeft daarin een verbluffende score van achttien overwinningen en één nederlaag. Belangrijker lijkt de onderlinge stand tussen Djokovic en Berdych en die is met 14-2 zwaar in het voordeel van de Serviër. Bovendien won “Birdman” wel op gras en gravel, maar nog nooit op hardcourt van de “Serbinator”.

Janko Tipsarevic – Radek Stepanek

Gaan we er van uit dat Djokovic zijn enkelpartijen wint, dat Berdych een punt pakt tegen Tipsarevic en dat Tsjechië de dubbel wint, dan is dit het sleutelduel. Veteraan Stepanek is bijna 35 en is getuige zijn saldo van 13-11 een kwetsbare speler. “Tipsy” heeft het overtuigendere saldo opgebouwd van 33-14 en won drie van de vier duels tegen Stepanek, die in zijn enthousiasme vaak te snel naar het net stormt. Tipsarevic slaat zondag voor Servië het beslissende punt binnen.

Wedden op Davis Cup 2013

Ook bij Unibet wordt Servië als het sterkere land gezien. De noteringen voor de winst van de Davis Cup 2013 zijn 1,35 voor Servië en Tsjechië noteert 3,10.
Advertorial

Unibet

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top