Ga naar hoofdinhoud

Davis Cup 2013: Nederland – Oostenrijk play off zonder Igor Sijsling

Davis Cup 2013 – tennis. Van vrijdag 13 september tot en met zondag 15 september speelt Nederland te Groningen in de play-off van de Davis Cup tegen Oostenrijk. De winnaar mag volgend jaar uitkomen in de wereldgroep.

Jurgen Melzer tegenstander

Bondscoach Jan Siemerink heeft Robin Haase, Jesse Huta Galung, Thiemo de Bakker en dubbelspecialist Jean-Julien Rojer opgeroepen voor de confrontatie. Aan de kant van Oostenrijk zijn Jurgen Melzer, Andread Hader-Maurer, Julian Knowle en Oliver Marach present. Van alle genoemde spelers is Melzer het meest succesvol. Hij staat momenteel 27e op de ATP Ranking.

Igor Sijsling afwezig

Opvallende afwezige is Igor Sijsling. Gedurende een paar weken was hij de hoogst genoteerde Nederlander op de ranglijst. De Noord-Hollander voelt zich echter mentaal niet in staat om een nuttige bijdrage te leveren aan het team. Al een paar weken sukkelt hij met zijn vorm en fysiek gezien.

Coach Siemerink en kopman Haase zijn allicht ontdaan over het besluit van Sijsling. Anderzijds kunnen ze hem niet forceren om zichzelf beschikbaar te stellen.

Robin Haase forceert niets

Siemerink dacht dat het Sijsling goed zou doen als hij de voorbereidende week op dit duel zou meemaken en misschien zou dat hem uit het dal trekken. “Ik heb hem niet geprobeerd te overtuigen dat hij toch wel mee moest doen”, zegt Haase. “Ik heb liever een honderd procent gemotiveerde Jesse Huta Galung bij de ploeg dan Igor op zeventig procent. Dit besluit van Igor zal zeker niet voor spanning tussen ons gaan zorgen.”

Tennis op gravel

Op zich hoeft het gemis van Sijsling geen grote invloed te hebben op de kansen van Oranje. Sijsling floreert op hardcourt, maar Nederland heeft gekozen voor een ondergrond van gravel. Robin Haase en De Bakker kunnen daarop het best uit de voeten. Nadeel is dat ook Melzer graag glijdt en rent op het gemalen baksteen. Drie jaar terug bereikte hij zelfs de halve finale van Roland Garros.

Wedden op Davis Cup tennis

Oostenrijk verloor in februari met 1-3 van Kazachstan. Het enige puntje kwam binnen via de dubbel. Nederland had in april geen enkele moeite met Roemenië en won met 5-0. Haase heeft 22 partijen in de Davis Cup gespeeld en won er vijftien.

De selectie van Nederland is, gezien de presentie van dubbeltopper Rojer, net iets breder dan die van Oostenrijk. Bij 888sport is Nederland daarom favoriet. Winst van Oranje is genoteerd op 1,88 en Oostenrijk staat op 2,12.
Advertorial

888 Casino

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top