Ga naar hoofdinhoud

Dames speelschema Australian Open 2011

Grote afwezige op de Australian Open is dit jaar Serena Williams. Williams wist vorig jaar de Australian Open voor de vijfde keer te winnen en verlengde daarmee ook haar titel van 2009. Williams kampt al bijna een halfjaar met een voetblessure en moest zich daarom afmelden voor het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

De 99e editie van de Australian Open begint op 17 januari en eindigt zondag 30 januari. Bij de vrouwen wordt het toernooi op zaterdag 29 januari al afgesloten met de finale van het vrouwen enkelspel en de finale van het gemengd dubbelspel.

Voor aanvang van het hoofdtoernooi van de Australian Open wordt vanaf donderdag 13 januari eerst het kwalificatietoernooi gespeeld. Michaella Krajicek moet het in de eerste ronde opnemen tegen de Duitse Lisicki en Arantxa Rus treft Julia Cohen uit de VS als tegenstandster. Voor de Australian Open zijn er bij de vrouwen geen Nederlandse dames rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Mogelijke favorieten voor de titel bij de vrouwen zijn Kim Clijsters, Justine Henin, Wozniacki, Venus Williams, Sharapova en Kuznetzova.

Het spelschema voor de Australian Open ziet er als volgt uit (onder voorbehoud van wijzigingen door bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden):

13 tot en met 16 januari: kwalificatierondes
17 tot en met 18 januari: eerste ronde enkelspel
19 tot en met 20 januari: tweede ronde enkelspel
21 tot en met 22 januari: derde ronde enkelspel
23 tot en met 24 januari: vierde ronde enkelspel
25 tot en met 26 januari: kwartfinales enkelspel

Donderdag 27 januari: 2 x halve finale vrouwen enkelspel
Donderdag 27 januari: finale vrouwen dubbelspel
Vrijdag 28 januari: halve finale gemengd dubbelspel
Zaterdag 29 januari: finale vrouwen enkelspel
Zaterdag 29 januari: finale gemengd dubbelspel

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top