Ga naar hoofdinhoud

US Open dag drie: Igor Sijsling verdedigt eer tegen Gojowczyk

US Open Tennis dag drie. Woensdag komt de laatst resterende Nederlander in actie op het grand slam US Open in New York. Igor Sijsling neemt het op tegen de Duitser Peter Gojowczyk.

Nederlands tennis stagneert

Het laatste grand slam van het jaar illustreert weer eens dat het Nederlandse tennis kampt met stagnatie. Mannen als Robin Haase en Thiemo de Bakker en dames als Kiki Bertens kunnen maar niet die stap zetten van een plek in de achterste regionen van de top 100 naar een solide plek in de top 50. En dat komt omdat ze zelden rondes winnen op grand slams en door de lage ranking niet eens deel mogen nemen aan de negen masters per jaar.

Thiemo de Bakker in 3 sets naar huis

Dinsdag verloor De Bakker kansloos van de Spanjaard pablo Andujar met 6-4 6-4 6-4. Dat is een veel te kansloze nederlaag tegen een specialist op gravel. De Bakker kon geen vuist maken in de servegames van Andujar terwijl hij bij zijn eigen opslagen constant onder druk stond en maar net iets meer dan de helft van de punten maakte. “In het begin had ik veel te veel spanning in mijn lichaam en daarna was ik niet constant. De ene game goed, de andere slecht. Teleurstellend dat ik mij niet in het duel heb kunnen knokken”, zegt De Bakker, die ook wel weet dat het hem aan vechtersmentaliteit ontbreekt.

Nu kan hij weer terug naar de challengers om daar punten bijeen te sprokkelen. “Hij kon het niveau hoog houden, ik had ups en downs met af en toe uit het niets een dramatische game. Daar moet ik van leren. Dit meenemen en weer doorgaan.”

Igor Sijsling Gojowczyk

Igor Sijsling speelt voor het eerst tegen Gojowczyk, de nummer 146 van de wereld. De 24-jarige Duitser heeft erg weinig ervaring op het hoogste ATP-niveau. Dit jaar heeft hij nog geen enkele partij in het hoofdschema van een ATP-toernooi gespeeld. Vorig jaar sleepte hij zich door de kwalificaties van de Australian Open heen om vervolgens zijn enige ATP-partij van dat jaar te spelen. Donald Young versloeg hem toen in vijf sets en in de derde kwalificatieronde was de Duitser met 6-1 6-1 te sterk voor De Bakker. Zijn prestaties zijn op gravel wat beter dan op hardcourt.

Wedden op Igor Sijsling – Gojowczyk

Vandaag heeft William Hill Igor Sijsling als favoriet gezet met een notering van 1,50. Wij denken dat Igor in 3 straight set wint, hier staat een notering op van 3,50.

Interessante tenniswedstrijden op de US Open:

  • 19.35 uur Sijsling – Gojowczyk 1,50 – 2,50
  • 20.35 uur Serena Williams – Voskoboeva 1,01 – 17,00
  • 01.05 uur Murray – Llodra 1,02 – 13,00
Advertorial
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top