Ga naar hoofdinhoud

Clijsters voor winst BNP Paribas Indian Wells

Naast al mannengeweld op het BNP Paribas wordt in Indian Wells ook het WTA-toernooi afgewerkt. Met achttien speelsters uit de mondiale top 20, zal ook dit een prachtige toernooi worden. De grote vraag is of Jelena Jankovic haar titel kan prolongeren.

In tegenstelling tot de mannen, waar vooral Federer, Nadal en Djokovic de dienst uitmaken, is er bij de vrouwen altijd kans op één of meerdere verrassingen. Echter dienen deze zich pas tijdens het toernooi aan, waardoor het interessanter is om te kijken naar de favorieten.

Uiteraard zijn Caroline Wozniacki en Kim Clijsters topfavorieten. De respectievelijke nummer één en nummer twee van de wereld presteren dit seizoen goed en houden hun achtervolgsters op geruime afstand. Ook zijn ze beide bekend met het terrein. Wozniacki was vorig jaar nog verliezend finaliste, terwijl Clijsters in 2003 en in 2005 de titel wist te pakken in Indian Wells. Wil de Belgische echter de koppositie op de wereldranglijst grijpen, dan zal Wozniacki al in een vroeg stadium uitgeschakeld moeten worden.

Als er naar de outsiders gekeken wordt, moeten we naar de mondiale nummers drie en zeven van de wereld. Zvonoreva ( WTA-3 ) is in enorm goede doen en lijkt kanshebber voor de eindwinst. Ook zij wist dit toernooi al eens te winnen. Wat haar vooral hoop zal geven op de eindoverwinning, is dat ze op het WTA in Qatar de finale wist te winnen van Wozniacki. Niet geheel onbegrijpelijk is ook Jankovic een outsider voor de eindwinst. Ondanks het feit dat ze haar topvorm nog niet te pakken heeft, wil ze graag wederom schitteren op dit toernooi.

Het vrouwentoernooi is inmiddels al van start, maar alle favorieten komen pas vrijdag of zaterdag in actie.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top